Március 15. óta hétvégente ismét autómentes a pesti alsó rakpart Margit és Erzsébet híd közötti szakasza, május 18-tól pedig jönnek a kulturális programok, és különböző frissítőket is lehet majd venni.

A Jane Haining rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszán tavaly debütált Viadukt Terasz idén is visszatér, de ezúttal sem csak kocsmaként fog funkcionálni. A 2-es villamos vágánya alatt található terekben lesznek képzőművészeti kiállítások, különböző workshopok, előadások a fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében, de gyerekprogramokkal és zenei eseményekkel is készülnek a nyári szezonra. Ami az italkínálatot illeti, kraft sörökkel, válogatott spiritekkel és frissítő alkoholmentes italokkal is várják a környéken sétálókat, biciklizőket.

A május 18-i nyitónapon egy drum and bass bulival indítanak, amit a műfaj legismertebb hazai szervezőcsapata, a Bladerunnaz celebrál majd. Másnap a Flylow és a Juuz Records veszi át a stafétát, tőlük extra látványvilágra is számíthatunk, míg pünkösdhétfőn kötetlenebb programmal érkezik Vedat AkdağRamin Sayyah és Galactic Jackson. Aki kevésbé fogékony a bulizásra, vagy szimplán felvezető kikapcsolódást keres, szombaton egy bolygófestő workshopon is részt vehet, de az első kiállítás is megnyílik Tóth Dávid grafikus és tetoválóművész alkotásaiból, amelyhez egy jótékonysági árverés is kapcsolódik majd. További infókért és eseményekért érdemes követni a Viadukt Terasz Facebook-oldalát.

(Borítókép: Viadukt Terasz - Facebook)

Címkék