Gasztró
Top 10 városi borbár
Top 10 városi borbár

Amikor mindenkinek közeledik a szabadsága és meg-megszaporodnak a hosszú hétvégék, úgy nyílik egyre több alkalmunk arra, hogy az idő szorítása nélkül hóduljunk a minőségi alkoholfogyasztás iránti szenvedélyünknek. Amikor a tömegek már a fülledt melegben ülnek a parkokban, mi húzódjunk be inkább egy pincébe vagy hűvös helyiségbe, kapcsoljunk ki mindent magunk körül és bontsunk palackot. Az alábbiakban tíz kiváló borbárról olvashattok, amiket érdemes egytől egyig végigpróbálni!

Drop shop L'Enoteca Borbár Doblo The Winebar Andante Borpatika Borkonyha Klassz DiVino Csendes Társ Borbíróság

Drop shop

A legjobb nemzetközi borválaszték!

Minimál a Jászai Mari térnél, az aktuálisan felkapott hely, mely borüzlet is egyben. Hatalmas sajt és sonkatálaik mindenkit levesznek a lábukról. Figyeljétek a napi ajánlatokat, mert minden héten valamelyik felkapott budapesti étterem séfje főz, ami külön izgalmassá teszi a helyet. Ha a magyar borokon kívül mást is kóstolgatnál, akkor mindenképp látogass el ide a fantasztikus nemzetközi borválaszték miatt!
Drop Shop
  • 1055 Budapest, Balassi Bálint utca 27.

L'Enoteca Borbár

Fotó: L'Enoteca Borbár
A legjobb olasz borok a városban!

Ha még járatlan vagy az itáliai borok világában, látogass el a Dunához és kóstold őket végig a rakparton! A kis falusi pincészetektől a nagynevű borászokig, nagyon sok mindent megtalálhatsz, amiket akár egy olasz borkalauzból is kinézhettél volna. Az olasz borok mellé olasz ételek is dukálnak, mi a tenger gyümölcseivel készült fogásokat ajánljuk!

Doblo

Fotó: Doblo Bor & Bár
A leghangulatosabb borbár!

Szabadon hagyott téglafal árnyékában, ódon árkádok alatt folyik a bor a Dob utcában. Az olykor kiállításoknak is otthon adó Doblo a nagy beszélgetések és sokáig szép emlékű első randik ideális helyszíne. A magyaros hidegtál nagy kedvencünk, ha kicsit kezdetek becsípni, kényeztetően szívja fel a felesleges alkoholt.
Doblo Bor & Bár

The Winebar

Fotó: The Winebar
A legjobb kistermelők borai

A Winebar egy igazi rejtett kincse a városnak. Bár a környék kiváló, a hely belső kialakítása sajnos nagyon fantáziátlan. Ezen azonban túl kell lendülni, mert ha már unod a mainstream termelőket, ez egy igazi Kánaán lesz számodra. Kis kézműves termelők borai, limitált szériás palackok, igazi magyar borkülönlegességek várják a hozzáértőket. Sok bort csak itt kapni a városban!

Andante Borpatika

A legszebb kilátás

A borbárok sorában, talán az Andante Borpatika a legkomolyabb hangulatú hely. Klasszikus berendezése, udvarias kiszolgálása és gyönyörű panorámája miatt válik egy igazán elegáns hellyé. Meleg konyhájuk nincsen, de mégis nagyon étterem jellegű a berendezés, az áraik pedig sajnos elég borsosak. Viszont egy pohár bor élménye a Lánchíd lábánál, miközben a túlparton felkapcsolják a Gresham fényeit, kárpótol.

Facebook

Borkonyha

A legjobb borétterem

Bár az éttermek között is bőven beleférne a top 10-be, annyira szeretjük ezt a kiváló ár-érték arányú helyet, hogy ha lehet, akkor írunk róla. Tény, hogy inkább vacsorázós hely, de ha a borra akarjuk helyezni a hangsúlyt, akkor sem tudunk mellélőni. 200 borászat van jelen összesen a Borkonyha kínálatában és 48 bort kimérve is kaphatunk, viszont foglaljunk asztalt előre, nehogy a végén az utcán maradjunk!
Borkonyha

Klassz

InstantFotó: Klassz Étterem és Borbolt
A legjobb ár-érték arány

Ha normális áron akarsz vacsorázni és a jó borokat sem veted meg, akkor irány az Andrássy-úti Klassz! Az egész este nyüzsgő étterem, borszaküzlet és bár egy percre sem áll le, a pincérek gyorsak, kedvesek, segítenek a borválasztásban is. A Bortársaság üzlete, a bisztró hátuljában található, ha buli előtt már mindent zárva találunk, ide mindig beugorhatunk egy palackért. Télen-nyáron, délben-este, egy jó Klassz mindig jó!
Klassz Étterem és Borbolt

DiVino

Fotó: DiVino
A legjobb új hely

A fiatal borászokat egybefogó Junibor, Miklós Csaba vezetésével fogott ebbe az új kezdeményezésbe, a Bazilika szomszédságában. A DiVino egy friss, trendi, fiatalos hely, a design üdítően minimalista, szuperül ki van találva. A burgerjük nagyon finom, de az éltelek általában elég túlárazottak és reméljük, hogy a szerviz is még fejlődni fog. Ugyan csak a kb. 25 Juniboros termelőtől tartanak borokat, de tőlük viszont a legeslegjobb palackokat gyűjtötték be. Az egyik új kedvencünk, próbáljátok ki ti is!

Csendes Társ

Centrál CaféFotó: Csendes Társ
A legaranyosabb boros terasz

A Csendes Társ egy igazi kis városi oázis. A Károlyi kert szomszédságában egy csöndes, nyugis, árnyas terasz, ahova beülve az élet gondjai egy perc alatt elillannak és végtelen könnyedség lesz úrrá a betérőn. Több száz borból választhatunk, tényleg hihetetlen a választék. Különösen délutáni fröccsözéshez ajánljuk, nagy beszélgetésekhez, pletykáláshoz.

Csendes Társ

Borbíróság

A legjobb kimért borok

A Borbíróság új vezetése nagyon jót tett a helynek, igazán üdítőek voltak az újítások. A konyha is pozitív irányba változott, ma már a legjobb boréttermek között van. Ami miatt kiemelkedő, az a kimért borok hatalmas választéka, a városban mindenképp a legnagyobb, de mivel hozzájuk is a Bortársaság szállít, ez valamennyire azért beszűkíti a kínálatot. Az enteriőr kissé fantáziátlan és a környéke is elég lepusztult, de reméljük, hogy a felújítások után ezt elfeledhetjük.

Borbíróság