Gasztró
9 terasz, ahol már élvezhetjük az első tavaszi napsugarakat
Fotó : Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Bálna, terasz, naplemente

A hosszú és kimerítő tél után már az első napsugarak megjelenésekor úgy teszünk, mintha nem lenne holnap és befészkelünk a melegítő napcsíkokba. A budapesti vendéglátóhelyek is kapnak az alkalmon, amilyen gyorsan csak lehet, kipakolják a teraszokat, ha az idő engedi és pokrócban ihatunk forró teát, kávét, merészebbek akár sört vagy koktélt is. Összeszedtük, hogy merre érdemes már ilyen hamar nyitva tartó teraszt keresni.

Kuglóf Bisztró Sarki Fűszeres Delikát és Kávézó fekete Kis Lumen Jamie's Italian Budapest Paletta Budapest Bálna Terasz KIOSK Budapest Akvárium Klub

Kuglóf Bisztró

Fotó: Balkányi László / WLB

A Piarista köz a város egyik leghangulatosabb helyei között számon tartott hely. A Kuglóf népszerű reggeliző-sütiző és mindig hamar megkezdi a terasz-szezont, mivel lokációjának köszönhetően eleve félig fedett helyen figyelhetjük a budai oldalt és az Erzsébet hidat. Tegyük mindezt egy omlós péksütemény kíséretében.

Kuglóf Bisztró
 • 1052 Budapest, Piarista köz 1.

Sarki Fűszeres Delikát és Kávézó

Fotó: Kőrösi Tamás / WLB

A Pozsonyi út kedves, barátságos hangulata szinte összeolvadt már a Sarki Fűszeressel, a klasszikus értelemben vett delivel, ahol ugyanolyan szívesen mérnek nekünk kávét, mint proseccót vagy prémium felvágottakat. Spicces terasza sokak kedvence, hiszen sokszor napos, és élmény innen figyelni Újlipótvárost

Sarki Fűszeres Delikát és Kávézó
 • 1137 Budapest, Pozsonyi út 53-55.

fekete

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

A Múzeum körút kedvenc kávézója nemcsak feketéje és immár péksüteményei miatt népszerű, hanem a ház belső udvarában kialakított terasza miatt is. Szerencsére ők is gyorsan reagáltak a kora tavaszra és, ha süt a nap és nincsenek mínuszok, akár az udvaron is früstükölhetünk.

fekete
 • 1053 Budapest, Múzeum körút 5.
 • A fekete brew&food bar nyitva tartása: Hétfő - Vasárnap: 8:30 - 19:00

Kis Lumen

Fotó: We Love Budapest

Sok változás volt mostanság a Lumen életében, de arrébb költözés és új nyitás ide, vagy oda, a mindig hangulatos és délutáni órákban is napos Mikszáth tér továbbra is fontos pont marad a kávézó-közösségi tér életében. Nem várnak sokáig a kis székek és asztalok kipakolásával, már az első tavaszi napsütéskor kiköltöztetik őket.

Kis Lumen
 • 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.

Jamie's Italian Budapest

Fotó: Jamie's Italian

Nem tétlenkedtek a várban sem: a Jamie Oliver nevével fémjelzett olasz étterem híres, Mátyás-templomra néző terasza már minden olyan bátor jelentkező előtt nyitva áll, akik úgy döntenek, eljött az Aperol Spritz és a pizza ideje – akár szabadtéren fogyasztva is.

Jamie's Italian Budapest
 • 1014 Budapest, Szentháromság utca 9-11.

Paletta Budapest

Fotó: Szabó Gábor / WLB

Terasznyitó hétvégéjükre készülődnek Bezerics Daniék is, a Tompa utcai Paletta Budapestben. A Balatont a fővárosba oltó, egyre népszerűbb bisztró lehet, hogy elindít valami olyat a IX. kerületben, ami még nem volt annyira jellemző a környékre: teraszon ebédeltet, magas minőségben, amennyiben az időjárás engedi azt. 

Paletta Budapest
 • 1094 Budapest, Tompa utca 28.

Bálna Terasz

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

Panorámájának köszönhetően, szinte nincs az a nyári délután/este, amikor ne lennének tömött fürtökben az emberek a Bálna Teraszon. Ők is kaptak az alkalmon és néhány asztalt kipakoltak a napos márciusi napoknak köszönhetően. Ha a jeges vödrös italok még nem is, de a Gellért-hegyre néző kilátás már ilyenkor is csábító lehet. 

Bálna Terasz
 • 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

KIOSK Budapest

Fotó: KIOSK

Bár még messze van a teljes gőztől, hiszen a KIOSK a nyári szezonban a Terasszal erősít, ám ahogy kicsit bárányfelhős-napos lett a március, ők sem tétlenkedtek és kedveztek azoknak a vendégeknek, akik élveznék a napsugarakat. Jó idő esetén a KIOSK ebédjét akár kint is elfogyaszthatjuk, egyedülálló kilátással és aránylag szélvédetten. 

KIOSK Budapest
 • 1056 Budapest, Március 15. tér 4.

Akvárium Klub

Fotó: Bódis Krisztián

Tavasztól őszig kedvelt találkozóhely az Erzsébet tér, azon belül pedig az Akvárium Klub környéke, terasza. Pozíciójából fakadóan elég napos és tágas, így nem kell nagyon helyezkednünk egy-két sugár miatt. Tél közepén a Digó pizzások is a téren sátoroznak le – már kiköltözhetünk a sátorból és a hőgombák alól a pazar nápolyi pizzákkal. 

 

A cikk megjelenését a Hohes C Napfényséta mozgalma támogatta.

Akvárium Klub
 • 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.
 • A programoktól függően vasárnap is nyitva lehet.