gasztró

szerkesztés

Itt a farsang, vár a fánk – Ezek a legjobb budapesti fánkozók

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2023. 01. 16. 15:31

Puha és tömör tészta, amibe szinte belesüllyed a fogunk, a szánkban pedig elszabadulnak az ízek, ahogy a lágy tölteléket vagy a finom mázat megízleljük. Klasszikus vagy színes-díszes amerikai verzió, sőt mentes csodák is várnak minket a városban. Mivel a farsangi időszak csak most kezdődött, így bőven van idő kipróbálni a csodás fánkokat.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

The Box Donut – Nyugati

1/8

1067 Budapest, Teréz körút 62.

Több Infó

Címkék

Évek óta erős versenyző a The Box Donut, finomságaikat 5 helyen, Óbudán, a Nyugatinál, a Keletinél, az Árkádban és a Bazilikánál is megtalálhatjuk. A különleges, szögletes fánkok könnyű, roppanós tésztája és az adalékmentes hozzávalók, a gazdag töltelék és az ízes mázak, szórások kétséget sem hagynak afelől, hogy minőségi termékkel állunk szemben. Az üzletekben sokféle verzióból választhatunk, az állandó kedvencek mellett szezonális kínálat is van, a színes-ízes finomságokat pedig helyben fogyasztás mellett elvitelre is kérhetjük. 

WLB-tipp: Mozart fánk (de luxe kategória, 1190 Ft)

További infók
itt.  

Fotó: Nemes Nóra - We Love Budapest

La Donuteria

2/8

1092 Budapest, Ráday utca 8.

Címkék

Lisztből, vízből és élesztőből készült, kézzel szaggatott fánkokat kóstolhatunk a pozsonyi franchise ízig-vérig magyar hozzávalókkal dolgozó, Ráday utcai üzletében. A vidám, színes beltérben igazán házias, jól megtöltött, csábító és méretes fánkok várnak bennünket, egyszerre mintegy 10 típus, ráadásul vegán opció is van. 

WLB-tipp: Boston krémes fánk (1290 Ft) 

További infók
itt

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Cream Donutbar

3/8

1075 Budapest, Károly körút 1.

Több Infó

Az Astoriánál található Cream jó kedélyű, sokgyerekes amerikai tulajdonosa azt szeretné megmutatni nekünk, hogy mi az, amit hazájában annyira szeretnek a színes, habos-babos shake-ekben és a hozzájuk tartozó csodás fánkokban. Nem állítjuk, hogy diétás élményben lesz részünk, abban viszont biztosak vagyunk, hogy néhány percre visszaköszön itt a boldog gyerekkor, és önfeledten mosolyogva merülünk majd el az édes bűnbeesésben. A fánkok egyébként kézzel készülnek a közelben, minőségi hozzávalókból, és mindig vannak szezonális különlegességek, most éppen négyféle Harry Potter-es fánk és egy shake vár bennünket.

WLB-tipp: aranycikeszes fánk (sós karamellás töltelékkel)

További infók
itt.  

Fotó: Milán Medgyesi - We Love Budapest

Badass Coffee & Donut

4/8

1133 Budapest, Váci út 114.

Címkék

Igazi kis fánkmennyország, ahol egy kb. 50-es listából négy, hetente változó íz közül választhatunk egyszerre. A fánkok kis mennyiségben készülnek, így érdemes előrendelést leadni rájuk, vagy a weboldalon vásárolni. A szuper, helyben készülő kézműves fánkok csak úgy dagadnak a sok finom tölteléktől, ráadásul tényleg nagyon finom kávéval kísérhetjük őket.

 
WLB-tipp: matcha-málnás fánk (950 Ft)

További infók
itt.  

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Bomboloni

5/8

1137 Budapest, Pozsonyi út 49.

Több Infó

Címkék

Szabadfi Szabi fánkozója néhány hónappal ezelőtt nyitott újra, cukormentes és teljes kiőrlésű termékekkel, amelyek mellett azonban továbbra is nagy szerep jut a jól ismert, gyönyörű, fonott és a házi krémektől, lekvároktól még különlegesebb fánkoknak is. Az ínycsiklandozó hagyományos darabok mellett teljes kiőrlésű változatokat is találunk, a hagyományosakkal egyező áron, akár cukormentes lekvárral is. 

WLB-tipp: pisztáciakrémes fánk (990 Ft)

További infók
itt 

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

Joe&Fredo

6/8

1061 Budapest, Király utca 6.

Címkék

A forgalmas Király utcában, a Carat Hotel közvetlen szomszédságában találjuk a csodásan berendezett és nagyon finom fánkokat kínáló Joe&Fredo-t. A magyar franchise összesen 75 recepttel dolgozik, amelyek közül egyszerre több mint 20-féle fánk található meg az üzletben. Szezonális változatok is vannak, és természetesen elvitelre is kérhetjük a finomságokat. 

WLB-tipp: crème brûlée fánk (prémiumkategória, 1700 Ft)

További infók
itt.  

Fotó: We Love Budapest

Donuterie

7/8

1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 56.

Címkék

Ha a közelben járunk, betérhetünk a román franchise magyarországi üzletébe, ahol ugyan nem helyben készülnek a fánkok, viszont a különböző dekorok, díszek a szemünk láttára kerülnek rájuk. Sokféle íz közül választhatunk, és általában szezonális újdonságok is vannak. 

WLB-tipp: Boston cream (1090 Ft)

További infók
itt.  

Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Láng Fánk

8/8

Nem kell lemondaniuk a gluténérzékenyeknek sem a fánkok és a lángosok nyújtotta élvezetről a Láng Fánknál, a food truck ugyanis gluténmentes formában kínálja ezt a finom édességet. Nincs állandó helyük, Budapesten általában rendezvényeken lehet megtalálni őket, Facebook-oldalukat pedig érdemes követni, ha szeretnénk megtudni, merre találkozhatunk velük legközelebb. A gluténmentes mellett hagyományos termékeik is vannak, azonos áron. 

WLB-tipp: gluténmentes alapfánk (500 Ft, csoki-, karamell- vagy epres öntöttel 800-900 Ft)

További infók
itt.  

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode