gasztró

szerkesztés

Ahol elég jók a kilátások – Ezek Budapest és Pest megye legszebb éttermi panorámái

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 04. 14. 16:34

Étteremválasztáskor különleges esetekben – ünnepléskor, fontos randevúnál – a jó konyha mellett sokszor kardinális szempont a nem mindennapi lokáció, a kivételes panoráma, a romantikus környezet. Budapest szerencsére nem szűkölködik ezekben, megannyi választási lehetőségünk van, ha dunai, budai, esetleg parkra néző kilátással tennénk feledhetetlenné az estét. Kifejezetten éttermi opciókat gyűjtöttünk össze, de egy rooftop kategóriát is létrehoztunk, szexi koktélokkal, szép borokkal, csipegetnivalókkal.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Robinson Étterem

1/16

1146 Budapest, Városligeti-tó

Több Infó

Címkék

1989 óta látogathatjuk a Robinson Éttermet a Városligetben. Sokat látott, sokat élt, de egy biztos, László Árpád tulajdonos időről időre pont csak annyira újítja meg, hogy a megszokott és szeretett dolgok maradjanak, de modernebb köntöst kapjanak. A bárkaszerű épület nappal és este is éke a tónak, az itteni kilátás pedig azonnal hangulatba hoz. Ki ne imádná a zöld parkot, a nyugodt víztükröt és a Vajdahunyad várát figyelni vacsora közben? Konyhájuk ugyanúgy hozza a magyar klasszikusokat, mint ahogy a nemzetközi ízeket. Stabil és minőségi, minden alkalomra jó választás a Robinson

Fotó: Balkányi László Photography

ARZ Lebanese Restaurant

2/16

1052 Budapest, Apáczai Csere János u.12-14.

Címkék

A Duna-korzón lévő éttermek nemcsak gulyást, paprikás csirkét, somlóit kínálnak – nagyon megörültünk, amikor a libanoni ízekben profi ARZ Lebanese Restaurant Budapest megjelent az InterContinental Budapest Hotel portfóliójában. Üdítő, ahogy egy közel-keleti étterem megtalálja a számítását, vendégkörét káprázatos dunai panorámával a háttérben. Mezzék között tobzódhatunk, grillezett húsok közül válogathatunk, a műfaj kötetlenségéből fakadóan pedig betolhatjuk a tányérokat az asztal közepére és összekóstolhatjuk a gazdagon fűszerezett, friss libanoni specialitásokat. Érdemes naplemente idején érkezni és figyelni a Várnegyed árnyékba burkolózó kontúrjait. (x)

Fotó: Fotó: KIOSK Budapest

KIOSK Budapest

3/16

1052 Budapest, Március 15. tér 4.

Több Infó

Címkék

Jövőre lesz 10 éves a KIOSK, a belváros megkerülhetetlen találkozópontja, a Piarista Gimnázium egykori tornacsarnokából kialakított bisztró. Olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy örökpanorámával büszkélkedhetnek mind a négy évszakban. Bár mi a teraszos időket szeretjük a legjobban, akár a téli zimankóban is figyelhetjük az óriási üvegfelületeken át a Gellért-hegyet és az Erzsébet hidat, innen tényleg látszódik a város legjava. Az óriási belmagasság és az urbánus belső tér mindig hangulatba hoz, változatos menüjükkel nem lőhetünk félre, minden precízen tervezett és szerethető.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Terra Restaurant

4/16

1016 Budapest, Naphegy utca 67.

Címkék

Az egykori Tabánban kapott helyet a Terra Restaurant, melynek környezete akkor nyeri el a legkellemesebb állapotát, amikor az óriási ősfák már teljes lombkoronát villantanak. Közel a budai Vár, a Gellért-hegy, impozáns rendezvényhelyszín, de sokan érkeznek ide meghitt vacsorákra is. Gianni Annoni és Haraszti Zsolt koncepciója nyomán igen demokratikus lett az étlap: a magyaros kedvencek mellett megfér a pizza, és saját cukrászüzemük is fontos elem a Terrában. A természetközeli, letisztult tér elég kontrasztos a modern épülettel, sokkal jobban reagál magára a Tabánra. 

Fotó: DNB Budapest

DNB Budapest

5/16

1052 Budapest, Duna-korzó

Több Infó

Címkék

A Marriott Budapestben található DNB Budapest stílusosan, kortárs belsőépítészeti trendekre reagálva szólítja meg vendégeit. Modern magyar konyhát visz, és fontos a borbár szerepe is. Náluk erősek a reggelik és a brunchok is, amikor még verőfényes napsütésben élvezhető a kilátás a Dunára, a legszebb hidakra, a Várra és az elsiető 2-es villamosra. A főváros világörökségi helyszíne az este leszálltával is csodás, a DNB vacsorái nem mellőzik a romantikát, a meghittséget. Amint beköszönt a jó idő, megtelik a terasz is, az étterem pedig bent és kint is más-más hangulatba hoz. Kellemes itt időzni! (x)

Fotó: Aranybástya Étterem

Aranybástya Étterem

6/16

A tavalyi év utolsó negyedében érkezett meg a fővárosba az Aranybástya, a Lónyay-Hatvany-villába, amit 20 éven át nem látogathattunk. Gazdag történelmet tudhat magáénak a néhai török védmű, melynek helyére Ybl Milkós tervezett impozáns épületet. A kilátás és a környezet főúri, keresve sem találhatnánk olyan helyszínt egy randevúhoz, születésnapi vacsorához, ahol jobban megszólítana a történelem. Közérthető bisztrókonyhát visznek, kiváló alapanyagokkal, a legmodernebb konyhatechnológiákkal készítve. A modern és a tradicionális elemek összhangjával a magas minőségre törekszenek. (x)

Fotó: Forgács Zsuzsanna - We Love Budapest

Bestia

7/16

1051 Budapest, Szent István tér 9–11.

Több Infó

Címkék

Nem a klasszikus magaslati körpanoráma miatt, hanem a belvárosi nyüzsgés és a csodálatos Bazilika közelsége miatt került fel listánkra a Bestia. Télen a forró, fűszeres fogások mellől pillantgathatunk ki a jeges Budapestre, viszont amint jön a teraszos szezon, tényleg együtt lélegezhetünk az V. kerület legimpozánsabb terével. Már majdnem piazzás ilyenkor a hangulat, ahogy kutyusokkal, robogókkal, gördeszkákkal haladnak át az emberek. A Bestia megkerülhetetlen gasztropont, Krizmanics Norbert konyhafőnök kreativitása, valamint Wossala Rozina víziói és mindig trendszerű látásmódja, hedonista szemlélete viszi mindig előrébb a történetet. 

Fotó: Vadnai Szabolcs

Monkey Bistro

8/16

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4.

Több Infó

Nehezen überelhető a laza, oldott hangulatú Monkey Bistro körpanorámája: a Várkert Bazár találkozóhelye 2021-ben nyitott ki, de hamar kialakult a fix vendégköre. Hiszen tényleg páratlan a látvány, különösen az esti órákban, amikor a főváros fényei ringatóznak a tavaszi/nyári Duna szelíd hullámain. Inkább könnyebb falatokért és éjjelbe nyúló koccintásért érdemes hozzájuk érkezni: számoljunk vele, hogy megvan az alapzaj, a gin-tonikok, a vagány koktélok viszik a prímet. 

Fotó: Halászbástya Étterem

Halászbástya Étterem

9/16

1014 Budapest, Budai Vár, Halászbástya - Északi Híradástorony,

Címkék

Ha van tökéletes eljegyzési, szülinapi, esküvői helyszín, akkor a Halászbástya Étteremre rögvest rámondhatjuk ezt. Eleve óriási érzés, hogy egy világörökségi helyszín kellős közepén költjük el vacsoránkat, és ehhez olyan látkép társul, amit nem tudunk egykönnyen elfelejteni. A műemléki környezet megható és exkluzív, Szabó Barna konyhafőnök vezetésével pedig a gasztronómiai élmény sem marad el. Fontos a szezonalitás és a lokációból fakadó magyar hagyományok életben tartása is. 

Fotó: Natura Hill Zebegény

Natura Hill Zebegény

10/16

2627 Zebegény, külterület, 0157/84. hrsz.

Címkék

Natura Hill Zebegény semmihez sem hasonlítható, mesés környezetében nehéz visszafogni magunkat, hogy ne fotózzunk a nap minden pillanatában. A kéthektáros birtok a Dunakanyar legszebb kilátását biztosítja, maga a lelassulás, feltöltődés és természetközeliség. A Börzsöny kapujában található ökoszálláshoz tartozó éttermet nem csak az itt éjszakázók látogathatják, de persze így teljes az élmény. Kreatív, szezonális és helyi alapanyagokra támaszkodó éttermük konyhafőnöke, Szilvási Mihály mindig meglep valami eredeti újdonsággal. Odabentről figyelve vagy a teraszon pihenve is mesés a látvány. Ebbe csak belefeledkezni lehet!

Fotó: Rózsakert Étterem Esztergom

Rózsakert Étterem Esztergom

11/16

2500 Esztergom, Berényi Zsigmond utca 18–20.

Címkék

Műemléki környezetben, az esztergomi Vízivárosban, a Duna partján találjuk a Rózsakertet, ami ízletes, abszolút modernre, de magyarosra hangolt konyhájával és elhelyezkedésével is időről időre meggyőzi a helyieket és a messziről jött vándorokat is. A kilátás ötcsillagos, vendéglátásuk szívélyes, az étlap pedig hajaz a vendéglő kínálatának bőségére. A kivitelezés mégis nagyon mai, Vidra Péter séf jóvoltából. Ők is a teraszos időt élik a leginkább, ami természetes ebben a közegben. 

Fotó: Polyák Attila - We Love Budapest

SOLID Budapest

12/16

1053 Budapest, Királyi Pál utca 4.

Több Infó

A SALT Budapest magaslati „testvére” reggelit és brunchot is kínál, de legigazabb arcát akkor mutatja, amikor a külön erre a koncepcióra hangolt, a Michelin-csillagos SALT-ra reagáló, fantasztikus ételeit és világklasszis borait, habzóit szervírozza. A SOLID körpanorámája is nagyszerű, az Egyetem tér templomának tornyai mellett eltörpül a város többi épülete. Jó időben „cabrióvá” válik, nyitható tetején besurrannak a simogató szellők. 

Fotó: High Note Sky Bar

High Note SkyBar

13/16

1051 Budapest, Hercegprímás utca 5.

Több Infó

Címkék

Ha külföldi barátainkat, rokonainkat nyűgöznénk le egy koktélozós kora estével, akkor a High Note SkyBar és terasza adja magát. Az Aria Hotel legfelső emeletén található vendéglátóhely exkluzivitása ugyanakkor a fiatal párokat is vonzza. Nem véletlen, hiszen a panoráma egészen egyedi a Bazilika kupolája miatt, a koktéllap pedig a nemzetközi trendeket követi. 

Fotó: Forgács Zsuzsanna - We Love Budapest

Leo Rooftop

14/16

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.

Több Infó

A Leo Rooftop a maga kozmopolita mivoltával érte el azt, hogy főszezonban még hétköznapokon is asztalt kell foglalni hozzájuk, hogy biztosra mehessünk. Népszerű spot, nem vitás – olyan panorámával, amivel aligha lehet versenyezni. Minden benne van, amit Budapestről tudni kell: egy kőhajításnyira a Várnegyed, pár lépésre (az éppen szépülő) Lánchíd, kicsit távolabb a Citadella, szemközt pedig Pest és a Gresham-palota szecessziós épülete. Hab a tortán, hogy remek a bárélet és változatosak a programok. 

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

St. Andrea Wine & Skybar

15/16

1052 Budapest, Váci utca 1.

Több Infó

Vörösmarty tér fölé nyújtózkodik a St. Andrea Restaurant magaslati testvére, ahol naplementézni, munka után borozni, koktélozni és ínyenc bar foodot enni is kellemes kikapcsolódást jelent. Mivel egy üvegpavilonban találjuk a bárt, a konyhát és a vendégtér egy részét, ezért négy évszakos a nyitvatartás: a hófödte háztetők látványától a legmelegebb kánikuláig ér. Mindig elegáns és vérprofi!

Fotó: Csudai Sándor - We Love Budapest

The Duchess

16/16

1056 Budapest, Váci utca 36.

Több Infó

A Matild Palota önmagában egy tünemény, felújítva, a legjobb formájában őrzi az Erzsébet hidat. Odalent a világhírű Spago hívogat, fent pedig a The Duchess, a legtrendibb koktélválasztékkal, ínyenc bar fooddal és pimasz enteriőrrel. Bámulatos a panoráma, nagyvilági a hangulat... Vacsora után koccintani és bámészkodni is jó itt. Nem lehet betelni a város látványával ebből a szögből sem!

Hasonló tartalmak

Admin mode