Sokunkban a téli város még mindig az unalom, a heveny depresszió és a szürkeség képeit idézi föl. Egy olyan időszakét, amit valahogy át kell vészelnünk. Ezt a tévhitet szeretnénk eloszlatni, ezért olyan programokat ajánlunk, amelyekre nyáron vagy nincs lehetőség, vagy egyszerűen jobb érzés a téli hidegben részt venni rajtuk.

1/7

Korcsolyázz!

Péntek óta újra korcsolyázhatunk a Városligeti Műjégpályán, a hideg beköszöntével pedig egyre több helyen nyílnak koripályák. Hamarosan csúszkálhatunk egy jót a Westend tetőkertjében, Óbudán, Zuglóban, a Budapest Parkban és Buda több részén is. Tapasztaljuk meg, hogy nemcsak nyáron kellemes szabadtéren sportolni, hagyjuk, hogy a hófehér jég látványa feldobjon a sötétebb hónapokban, és igyunk egy jó forralt bort mindehhez. Tippeket itt találtok.

2/7

Sétálj villák között!

Bár a természetbe nehezebben jutunk ki a hamar leereszkedő sötét és a csúszósabb túrautak miatt, az idő ilyenkor kedvez a városi sétáknak, hiszen a csupasz faágak mögül előtűnnek az épületek rejtett szépségei. A Gellérthegyen, a Kis-Sváb-hegyen és a Sváb-hegyen már ajánlottunk olyan szép útvonalakat, amelyek segítségével bárki önként is fölfedezheti az itt található szépséges épületeket, de Hűvösvölgy környéke is tartogat meglepetéseket.

3/7

Múzeumozz!

Látogassunk el egy kiállításra! Garantáltan elmélyülten fogunk tudni koncentrálni a kellemes beltéri programra, amely egy teljesen más világba ragad magával minket az alkotások által. Kedvencünk erre a télre a Nemzeti Galéria Vaszary-tárlata, a mintegy 70 művet felvonultató kiállítás nemcsak a témák, a színözön, az érzékenység és a finom vonallal érzékeltetett mozdulatok miatt izgalmas, hanem azért is, mert 24 olyan festményt is láthatunk, ami eddig teljesen ismeretlen volt – nemcsak a közönség, de a szakma előtt is.

4/7

Kuckózz be!

A hideg szürkeségben az a jó, hogy lehet bentről, egy csésze forró ital mellől, lelassulva, békében figyelni, hiszen semmi sem hajt bennünket kifelé. Ehhez ajánlottunk nektek olyan helyszíneket, ahol puha zokniban, teával figyelhetitek a városi forgatagot, vagy ehettek egy melengető levest.

5/7

Járj csinos, meleg kabátban, vásárolj színes kiegészítőt!

A kopasz városi fák között munkába igyekvő, szürke és fekete kabátos tömegen végignézve sokszor érezhetjük úgy magunkat, mintha mi is ágakon fázó varjak lennénk. Jó érzés, ha megpróbálunk kilógni a szürkeségből egy jópofa, színes kabát vagy sapka, sál segítségével. Ehhez választhatunk magunknak kifejezetten exkluzív darabokat a Budapest Select Concept Store kínálatából, egy közérthető és praktikus színes kabátot az ille-ollától és az Eszkától, vagy vásároljunk valami igazán egyedi furcsaságot másodkézből.

6/7

Tanulj valami újat!

Nem állítjuk, hogy kifejezetten örülnénk annak, hogy vége a melegnek és több időt kell a lakásban töltenünk. Mégis próbáljunk meg hasznot húzni abból, hogy bent kell lennünk és kihasználni az időt arra, hogy tanuljunk valami újat és másokkal ismerkedhessünk. Művészeti témájú programokon vehetünk részt többek között a Margit-negyed első kulturális helyszínén, a Képezőben.

7/7

Gyönyörködj a város fényeiben!

A rövid nappalok és a hamar beköszöntő sötét viszonylag kevés városlakó kedvence. Búslakodás helyett azonban inkább gyönyörködjünk a karácsonyra feldíszített város csodálatos fényeiben egy pohár elviteles forró ital mellett. Vegyünk egy jó fűszeres chai lattét a Fügében vagy egy forralt bort a Czakó Kertben, és csodáljuk a kilátást a Filozófusok kertjéből, vagy szemléljük a lábaink előtt heverő várost a karácsonyi díszletben pompázó várból a 4minutes cafe meleg italai társaságában.

Címkék