A karácsony ma már szerencsére inkább az ajándékok értékéről, nem pedig az áráról szól. Mindannyian szeretünk olyan tárgyakat kapni, amelyek nemcsak szépek, hanem az is látszik rajtuk, hogy az ajándékozó valóban figyelt ránk, energiát fordított a kitalálásukra. A téli, hidegebb időszak pedig általában a lassulásról és arról is szól, hogy új dolgokat tanulunk. Kössük össze a kettőt, és lassuljunk az adventi időszakban egy karácsonyi témájú workshop segítségével.

1/10

Vegán szaloncukor a Franziskában

A város egyik leghangulatosabb bekuckózós, egészséges reggelizőjében vegánszaloncukor-workshopon vehetünk részt. A kétórás foglalkozáson kétféle, török mogyorós-étcsokis, illetve mandulás-barackos szaloncukor készül, amit egyedi Franziska-dobozban vihetünk haza, ráadásul a foglalkozás alatt szabadon fogyaszthatunk a helyszínen kapható egészséges sütikből, és elkortyolhatunk egy pohárka proseccót is.

Árak és bővebb információ ITT.

2/10

Bolygóbarát karácsonyfadíszek a Humusztól, a PINKPONILO-val

A karácsony előtti utolsó hétvégén gondoljunk a környezettudatosságra, járjuk be a Humusz Ház tanösvényét, ismerkedjünk városi madarakkal és készítsünk zero waste karácsonyfadíszeket. A díszek maradék anyagokból, használaton kívüli tárgyakból készülnek, egy részük egy varroda feleslegét képezi. Szakértő képzőművészek vezetése mellett segítségünkkel karácsonyfadíszként kezdhetnek új életet.

Árak és bővebb információ ITT.

3/10

Punch needle workshop a Fabrikban

A punch needle igazi slow kézművestechnika, amely eredetileg kézi szőnyegek készítésére jött létre, de széles körben használják ruhák és lakástextil díszítésére is. Mivel maga a technika nem túl nehéz, kevésbé tapasztalt kézimunkázók is el tudják sajátítani. A segítségével kialakított felület pedig puha, meleg hatást kelt, amit már nézni is jólesik a hidegben. A Loop Project segítségével most mindenki megismerheti ezt a módszert és készíthet magának egy egyedi karácsonyi mintás textiltárgyat.

Árak és bővebb információ ITT.

4/10

Gluténmentesbejgli-workshop az Éclair's Fine Bistróban

Reped? Nyers a közepe? Kevés a töltelék? És még gluténérzékenyek is vagyunk? Ne bajlódjunk tovább egyedül, inkább látogassunk el az Éclair's Fine Bistro egy gluténmentesbejgli-készítő workshopjára. A négyórás workshop alatt a résztvevők Ekler Viktor séf segítségével akár négy rúd bejglit is készíthetnek diós, illetve mákos ízben. 

Árak és bővebb információ ITT.

5/10

Adventikoszorú-workshop a Jókai Klubban

A Jókai Klubban az első adventi vasárnap előtt nemcsak koszorúnkat készíthetjük el Kormos Mercedes képzőművész, művészettanár szakszerű segítségével, de gyömbéres keksz, meleg tea és karácsonyi zenék társaságában igazi ünnepi hangulatot is varázsolhatunk magunk köré. A workshop díját a helyszínen, készpénzben lehet fizetni.

Árak és bővebb információ ITT.

6/10

Transzferálás a Creatorban

Az okostelefonok korában fotóinkat legtöbbször csak valamilyen képernyőn látjuk. A karácsony közeledtével azonban egyre nagyobb késztetést érzünk arra, hogy kiléphessünk a virtuális térből, arról nem is beszélve, hogy jó érzés lehet kedvenc képeinkkel lakásunkat díszíteni vagy fizikai formában ajándékozni legjobb közös emlékeink lenyomatát rokonainknak, barátainknak. A Creator workshopján ebben kapunk segítséget, kedvenc képünket falapra vihetjük át.

Árak és bővebb információ ITT.

7/10

Mézeskalács-készítő workshop a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza többalkalmas tanfolyamok mellett workshopokkal is vár bennünket. Az ünnepek közeledtével a fizetős alkalmakon készíthetünk náluk adventi koszorút, bőr- és nemezékszereket, de a karácsony szellemét leginkább mézeskalács-készítő workshopjukon idézhetjük meg. A foglalkozás a négy éve megszervezésre kerülő „Légy te is őrangyal!” jótékonysági program keretében valósul meg, és regisztrációt követően ingyenesen látogatható. Ütőfás és írókázott mézeskalácsokat készíthetünk szeretteinknek vagy saját részünkre, de egy kis üzenet kíséretében felajánlhatunk mézes süteményt a gyermekotthonban élők számára is.

Bővebb információ ITT.

8/10

Bonbonkészítés a Cho Cocóban

Szuper ajándék lehet a szeretteink számára a kézzel készített bonbon, arról nem is beszélve, hogy mi eshet jobban, mint karácsony környékén csokival dolgozni, úgy, hogy kakaóillat és gyönyörű, színes papírba csomagolt édességek vesznek bennünket körül. Eközben megtanulhatunk temperálni, ganache-t készíteni és különböző technikákkal díszíteni bonbonjainkat.

Árak és bővebb információ ITT.

9/10

Mikulás-zsák-varró workshop az IWOLA-ban

Alkalomhoz illő anyagokból válogatva készíthetünk szerettünknek Mikulás-zsákot az IWOLA-ban. Az sem baj, ha teljesen kezdők vagyunk, hiszen az egyszerű forma miatt a workshop tökéletes alkalom arra is, hogy elsajátítsuk a szabás-varrás alapjait. Az anyagokat, kellékeket biztosítják, a zsákbavalót majd nekünk kell megvennünk.

Árak és bővebb információ ITT.

10/10

Élményfestés a Buda Paintnél

A Buda Paint Stúdió komplex szolgáltatást nyújt azoknak, akik szeretnék kipróbálni magukat a festészetben. A Bem rakparton található workshop helyszínén vásárolhatunk magunknak festőkellékeket, és különböző témájú foglalkozásokon vehetünk részt, szakszerű segítséget kaphatunk, hogy a végeredmény minél jobban hasonlítson ahhoz, amit kigondoltunk, de választhatunk többféle online esemény közül is. Utóbbiak között ingyeneseket is találunk.

Árak és bővebb információ ITT.

Címkék