Április 2. az autizmus világnapja, de sok szervezet egész áprilisban megpróbálja felhívni a figyelmet az autizmussal élőkre. A Wolt és a We Love Budapest közös kampányában most azokat az éttermeket mutatjuk be, amelyek részt vesznek az összefogásban. Ha tőlük rendelsz, nemcsak a nehéz helyzetbe került vendéglátósokat segítheted, de ezektől a helyektől az Együtt az Autistákért Alapítvány munkáját is támogathatod egy-egy kék kitűző megvásárlásával.

A hazai piacon 2018-ban megjelent Wolt egyből nagy siker volt a városi fiatalok körében, népszerűvé válásában azonban sokat segített az a lassan több mint egy év, amióta a vendéglátóhelyek korlátozottan vagy egyáltalán nincsenek nyitva. A vendéglátóhelyek megsegítésére a Wolt és a We Love Budapest közös kampányba kezdett – 4 héten át 4 különböző tematikában mutatjuk meg nektek, hogy a szimpla ételkiszállításon kívül milyen lehetőségeket találhattok még a házhoz szállító cégnél. Első alkalommal 5 helyet hoztunk, ahonnan a rendelésetek mellé egy pár száz forintos kék kitűzőt vásárolva az Együtt az Autistákért Alapítvány munkáját is támogathatjátok.

1/5

Bamba Marha Burger Bár

A Budapesten több helyen is megtalálható Bamba Marha burgereket a Big Seven Travel magazin többször beválogatta Európa és a világ legjobb hamburgerei közé – nagyon mellényúlni nem tudtok hát velük. Amint pedig az e havi kampány mutatja, nemcsak a jó burger, de a társadalmi felelősségvállalás is szívügyük. Áprilisban kapható náluk az EGYÜTT burger (2490 Ft), egy igazán különleges darab – a húspogácsa mellett grillezett pepperonival, marinara szósszal, gouda sajttal és szarvasgombás majonézzel, kék zsemlében! Az EGYÜTT burger árából most 500 Ft az Együtt az Autistákért Alapítványhoz kerül, ha pedig ezenfelül is segítenétek a szervezet munkáját, akkor 990 Ft-ért Kék szív-kitűzőt is vásárolhattok. A kék bucit akkor is megkóstolhatjátok, ha a kedvenc hamburgereteket szeretnétek megrendelni – ebben az esetben is 500 Ft jut az alapítványnak. 

2/5

Donna Mamma Pizza

Jancsa Jani a burgerek világából nyergelt át a nápolyi pizzára, mikor 2019 decemberében megnyitotta a Donna Mamma Pizzát az Astorián. Az alapítók az AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana, magyarul Nápolyi Pizzaszövetség) tanfolyamán sajátították el az eredetvédett nápolyi pizza elkészítésének csínját-bínját, és kitűzték maguk elé a hosszú távú célt, hogy a szervezet minősítését is elnyerjék – ez aztán sikerült is nekik. Most – akárcsak az alapító többi étterméből, az előbb említett Bamba Marhából – akkor is támogathatjátok az Együtt az Autistákért Alapítványt, ha egy jó nápolyi pizzára vágytok, a kitűzők ugyanis a Donna Mammában is kaphatók. 

3/5

Tok

A békeidőben vagány, cyberpunkos japán hangulatot képviselő TOKIO most a Wolton keresztül hozza nektek házhoz a távol-keleti ország gasztronómiáját. A TOKIO konyhája úgy tradicionális, hogy közben a kortárs japán bisztrókonyhát is bemutatja – nem ragaszkodik a legautentikusabb japán ízekhez, bátran kísérletezik a szomszédos országok megoldásaival, és erősen fuzionál a thai konyhával. Mindegy, hogy egy ütős ramenre, egy vagány sushira, egy egészséges poké bowlra vagy egy izgalmas, wokban készült fogásra vágytok, a TOKIO-val biztos nem fogtok mellé. És ahogy az előző helyeken, úgy náluk is beszerezhetitek azt a bizonyos segítő kék kitűzőt!

4/5

Trattori

Hihetetlen, de jövőre már 20 éves lesz az étterem, mely a gasztroforradalom első pitymallásakor újra megszerettette a budapestiekkel az olasz konyhát. A tradicionális olasz fogásairól ismert Pomo D'oróban nem igazán lehet mellényúlni, mindegy, hogy trattoriastílusú pizzát, házi tésztát, krémes rizottót vagy olasz secondi piatti halat, esetleg szaftos húst rendelünk. Különösen népszerűek szaftos, ruganyos tésztaételeik, melyekhez a konyhán készül frissen a tészta is. Bár 20 év alatt sok minden történt a budapesti gasztronómiában, abban biztosan lehetünk, hogy a Pomo D'oro minősége nem változik. A tradicionális itáliai ízek mellett a társadalmi összefogás iránt is elkötelezettek, így aztán tőlük is megrendelhetjük a kék kitűzőt. 

5/5

Padthai wokbár

A thai konyhának akadt már itthon pár képvselője, mikor az első padthai wokbar megnyitotta a kapuit, mégis hiánypótló volt a megjelenésük, különösen, miután a város egyre több pontján tűntek fel, mindig azonos minőséget kínálva. Minden valószínűség szerint nem ők a legautentikusabb thai étterem a városban, de remek fúziós fogásokat találhatunk náluk a japán, a vietnami és természetesen a thai konyhából inspirálódva. A wokos tészták és rizses ételek mellett remek limonádékat és könnyű ázsiai desszerteket is rendelhetünk tőlük – és persze a kék szívet, a jótékonyság jegyében. 

Cikkünk a Wolttal együttműködésben készült.

Használd fel az 500 Ft-os kuponjainkat!
WOLTXWLB kódot beírva 500 Ft-os kupont kaphattok, melyet május végéig szabadon felhasználhattok. Ehhez már az applikációra sincs szükség – a Woltot desktopról is bármikor elérhetitek. 

Címkék