Már napok óta várjuk, hogy végre Budapesten is legyen egy kis enyhítés – és végre eljött! Bár egyelőre csak az éttermek, kávézók, bisztrók és kocsmák teraszai nyitnak ki, ez is nagy öröm a sok hetes bezártság után. A legtöbben csak a hét második felében tudnak kinyitni, de ha koccintanánk egyet a régen látott barátokkal az újranyitásra, akkor ezeken a teraszokon már ma is szeretettel várnak minket!

1/14

Kadarka Bárka (Bezárt)

A margitszigeti Kadarka Bárka délután 3-tól fogadja azt, aki a szigeten szeretné elfogyasztani az első karanténon kívüli fröccsét vagy sörét. 

2/14

Jederm

A Jedermann kicsi, de annál hangulatosabb kertje ma reggel óta várja azt, aki egy pohár italra vagy némi jófajta jedermannos falatra vágyna. 

3/14

Akvárium

A város egyik legnagyobb nyári kiülős helye kétnapos nyitóbulit tervez, mai indulással. A Facebook-oldaluk szerint a felszolgálók a teraszon is maszkban várják a vendégeket, és több kézfertőtlenítőt is felszereltek a komplexumban. 

4/14

Bereg

Sörrel, borral, hamburgerrel, a megszokott bereges klasszikusokkal és felújított kerttel várja a vendégeket a Hattyúház rejtett kis kertje. 

5/14

Fióka

A Facebook-oldalukon található bejegyzés szerint extra körültekintéssel várják az enni és inni vágyókat a Fióka kertjében mától. A felszolgálók természetesen maszkban várnak minket, a só- és borsszórók egyszer használatosak lesznek, az evőeszközöket külön csomagolják, az étlap pedig eldobható lesz még egy darabig. 

6/14

Figaró Kert

Lipócia kedvenc kerthelyisége is nyitva készen áll arra, hogy fogadja a vendégeket a tágas kerthelyiségben!

7/14

Maros kertvendéglő

A Városmajor békebeli fogásairól és kockás terítőiről ismert étterme mától újra nyitva – ha bablevesre, túrós csuszára vagy egy jó flekkenre vágyunk a sörünk mellé, akkor a Marosban tárt karokkal várnak miket. 

8/14

Paletta

A Tompa utcai Paletta ma 3-ig már megnyitotta a terasztát, holnaptól pedig elindul az új nyitvatartásuk, ami szerint a hét első felében délelőtt, a hét második felében dél után élvezhetjük a Paletta előtti teraszon a hely remek ételeit és italait. A hétvégén tematikus teraszozások várhatók: szombaton aperitivo balatoni trattoria stílusban, vasárnap pedig brunch és klasszikus ebéd!

9/14

Kugló

A Március 15. téren lévő Kuglóf a szokásos mesés reggelikkel, jófajta borokkal és házias szendvicsekkel, levesekkel várja a vendégeket máról a Piarista köz boltívei alatt. 

10/14

Bestia

Most vagy soha – ha szeretnénk látni, hogy milyen a Bazilika előtt úgy koktélt szürcsölni, hogy nem takarják ki a szelfiző turisták a kupolát, akkor irány a Bestia! A mámorító húsok és a jeges koktélok mellett igazán stílusos feloldani a karantént. 

11/14

Pasarét Bisztró

Pasarét első számú törzshelye a megszokott kiváló választékkal, fokozottan ügyelve az előírások betartására, újra várja a vendégeit a teraszon és a kertben. 

12/14

SzalonSpicc

Ha a Lövőház utca környékén szeretnénk ünnepelni, akkor irány Buda első borbárja, ahol remek borokkal és isteni tapasokkal várják a karantén utáni első fecskéket.

13/14

Bartók

A kedvenc budai boulevard-unk is nyitogat lassan, az elsők között vár miket a Bartók reggel.délben.este csapata. A minőségi italokra, a válogatott tapasokra és a hangulatra biztos nem lesz panasz!

14/14

Nemdebár

Buda legeredetibb törzshelyén télen-nyáron kint van a nép, bent pedig mindig szól a zene. A benti buli még egy ideig várat magára, de a teraszon már ott a hamisítatlan Nemdebár-hangulat. 

Címkék