Keresés EN

Budapest

8 budapesti hely, ahol a legszebb őszi fotókat készítheted

Csípősek a hajnalok, szelesek és hűvösek a nappalok. A budapesti fák fokozatosan húzzák fel legszebb, legünnepélyesebb ruháikat, közben előkerülnek a nagy, puha sálak és a kabátok, melyek zsebeit gesztenyék töltik ki. Narancsos-sárgás-pirosas a táj, és érdemes addig sokat sétálni, amíg kedvenc fáink le nem dobják az ünneplőt. Összegyűjtöttük a 8 legmegkapóbb őszi budapesti helyet, ahol nem csak élmény a séta, de csodaszép képeket is készíthetünk.

1/8

Vajdahunyad vára és a Városliget

Végigsétálni egy délután a tó körül, kicsit figyelni a kacsákat, aztán a mesterséges vizet körülvevő különbözőre festett padokat. Elmenni a várig, megkerülni azt, és leülni a kis stégekre igencsak lélekemelő program. Ahogy a Városliget sétányainak fáinak megfigyelése és a lehulló levelek, termések gyűjtése is. 

2/8

Károlyi-kert

A Csendes Társ már téli álmát alussza, így októberben. De a békés és rendezett Károlyi-kert még ilyenkor is nyitva áll látogatói előtt, egészen napnyugtáig. Ezüst juhart, japán akácot, nagylevelű hársfát is találunk itt, meleg színű levelekkel. Üljünk be az egyik padra olvasni, vagy igyunk meg egy sétálós kávét. 

3/8

Tóth Árpád sétány

Az Esztergomi Rondellától a Fehérvári Rondelláig tartó szakasz a Várnegyed egyik legszebb helye, a Tóth Árpád sétány. Vadgesztenyefái is gyönyörűek, és a japán díszcseresznye nemcsak tavasszal, de ilyenkor ősszel is meseszerű látvány. Egykor promenádnak hívták, nem véletlenül.

4/8

Margit-sziget

A Duna egyik legszebb szigete, ahol megannyi aktivitásnak hódolhatunk, a futástól kezdve az úszásig. Kedvencünk a Japánkert, ahová továbbra sem kell semmilyen belépőt fizetni, hogy élvezhessük a látványt és a zent. A Margitsziget igen gazdag flórája a ősszel is bámulatos, a legszebb préselni való leveleket innen is összegyűjthetjük.

5/8

A Margit-szigeti apályos csúcs

Kálló Péter drónfotóin már nálunk is megcsodálhatta mindenki a Duna budapesti szakaszának alacsony állását. Nem fér hozzá kétség, amióta a sziget mégjobban kiemelkedik, nagyon kedvelt fotóspot, hiszen a Gellért-hegytől kezdve a Budai Várig, a Parlamenten át Budapest sok arcát belekomponálhatjuk egyetlen képbe. Érdemes a ködös, hajnali órákban érkezni, vagy naplementézni innen.

6/8

ELTE Füvészkert

Szintén olyan helyszín, amelyet mindegyik évszakban érdemes felkeresni. Tavasszal a Sakura ünnepkor, nyáron különböző programjaikon, ősszel az ezer szín miatt, télen pedig a pálmaház ölelő melege miatt is. A Füvészkertben akár egy egész délutánt is el lehet tölteni, nyugodtan kérdezősködjünk a szimpatikus növényekről, készséggel segítenek nekünk. A laposan pislogó napsugarak fényében új értelmet nyer itt a VIII. kerületi életérzés.

7/8

Duna-korzó

A Duna-korzó Erzsébet-hídhoz közelebb eső szakaszáról páratlan panoráma nyílik a Gellért-hegyre, ami ilyenkor, őszzel különösen megkapó látvány. Persze, onnan, fentről fotózva is, de a a túlpartról az igazi. Akár a Piarista közön átsétálva is lőhetünk pár fotót, belekomponálva a hidat és a hegyet is, de egy séta alkamával jobban szemügyre vehetjük a szemben lévő tarka lombokat. Télen úgyis lecsupaszodik a hegy.

8/8

Budai-hegység

A Budai-hegységben barangolni őszidőben is érdemes, s szerencsére a távok, túrák egyszerűen teljesíthetőek, többnyire minden korosztály számára. Törjünk a csúcsra a Nagy-Kopaszon, tegyünk minitúrát a Hárs-hegyen, járjuk az erdőt a Gyermekvasút nyomán vagy esetleg menjünk is egy kört a nosztalgikus erdei vonattal. 

Hasonló tartalmak

Budapest

Visszatér az Uber Budapestre

A 2016-ban a taxisoknak köszönhetően kiebrudalt cég nemcsak visszatér a fővárosba, de a Főtaxival még össze is bútorozik. Legalábbis ez a szándékuk.

Szponzorált Budapest

Sosem volt még ilyen könnyű cipekedni! – Cargoszolgáltatással bővült a GreenGo-flotta

Ha költözködünk, vagy nagyobb cuccokat kell elvinnünk, akkor a hatalmas rakterű, elektromos GreenGo Cargóra mindig számíthatunk.

Neked ajánlott

A