Lehet vitatkozni a Valentin-nap létjogosultságán, és már igazán régen készítettünk randihelyekről, kettesben töltött vacsorázós/borozós estékről szóló összeállítást. A közelgő Bálint-nap apropóján is, 4 kategória 3-3 helyét válogattuk össze pároknak, leendő pároknak, szerelmeseknek. Sokuknál garantált a gyertyafény, a diszkrét hangulatvilágítás és a kiváló ételek.

Frissebb cikkünk hasonló témában itt található.

1/4

Pénztárcabarát helyek

  • A Klauzál tér Könyvbárjában olvasmányokból inspirálódva készítik el a menüket. Így lehet az, hogy Robinson Crusoe, Harry Potter vagy éppen A kis herceg elevenedik meg a tányérokon. Könyvespolcok között költhetjük el vacsoránkat, akár egy angol nappaliban, kis kandallóval.

  • Kevés olyan jó spot van a városban nézelődésre, mint a Madách téri Konyha emeleti kanapéja. Nemcsak startupok indulhattak el onnan, de minden bizonnyal szerelmek is szárba szökkentek már azon a bizonyos szófán. Borozni és vacsorázni is lehet náluk, kedves, de kozmopolita hangulatban.

  • A Gettó Gulyás délben is nagyot megy ebédmenüjével, de estére a Wesselényi utca legjobb hangulatú éttermévé változik, és gyertyafényben láthatunk hozzá a velős csontokhoz vagy kraftosabb egytálételekhez.

2/4

Ha valami könnyedre vágytok italok mellé

  • Nem szentírás, hogy nagy vacsorákra kell készülni, egy borozós este is ugyanolyan jól sülhet el. Hiába az egyre szélesebb borbárkínálat, a Doblo még mindig az egyik leghangulatosabb hely – lokációja ellenére kiszakít a város időnként túlcsorduló pulzálásából. Az ablakok melletti kétszemélyes kis boxok a legkiválóbbak a romantikázáshoz. 

  • A Király utca Apropója sem különben idilli helyszín, ráadásul borválasztéka is jócskán tartogatalmaz izgalmakat. Kialakításából fakadóan jól elkülönülhetünk kettecskén is. A borok mellé pedig tapasokkal csillapíthatjuk étvágyunkat.

  • Egyetlen romantikus helyszíneket bemutató válogatásunkból sem hiányozhatott a Mazel Tov, ahol a mai napig a város legjobb "randifényeit" találjuk. A shakshuka és a rozéfröccs fölött valahogy mindenki sokkal jobban mutat náluk. Ez sem egy utolsó szempont. 

3/4

Ha megadnátok a módját

  • Az ESCA régóta kedvencünk, Fehér Gábor konyhája elképesztően ízgazdag, a legtöbb fogása sokáig beleég a memóriánkba. A studióétterem meghittsége ideális lehet egy romantikus vacsorához.

  • Nem különben magas minőséget visz a Dob utca Fricskája, ahol szintén az idényszerű összetevők és a bátor párosítások játsszák a főszerepet. Akusztikájából fakadóan mindig "duruzsol" a hely, így még a titkokat sem kell egymás fülébe súgni.

  • Klasszikus budai kedvenc a Déryné, mely a környék legkedveltebb reggeliző- és vacsorahelye, ami adja magát, hogy minél többen randizzanak náluk.

4/4

Luxuskategória lánykéréshez, engeszteléshez, felejthetetlen élményekhez

  • Ha minket kérdeznének, mi már korábban adtunk volna Michelin-csillagot a Babel Budapestnektnek. A Veres István vezette élménykonyha idényről idényre egyre kiforrottabb, minden tányér igazi műalkotás. Hangulatban pedig kifinomult eleganciát társítsunk hozzá.

  • Közelmúltban jártunk a Barakában, mely szintén egy olyan étterem, amire jó lesz odafigyelni. Különleges tálalás, bátor ízek és luxuskörnyezet jellemzi. Lehet, hogy vacsoránk során épp egy világsztár lakik majd jól mellettünk, hiszen sokan bejáratosak hozzájuk. 

  • Az Arany Kaviár maga a "cári" elegancia, a hely, ahol hazai halak, oroszos ételkülönlegességek és persze a kaviár és a pezsgő a főszereplők. A két ínyencség pedig közismerten afrodiziákumok.