Május és június tobzódik a gasztrojellegű budapesti fesztiválokban; főként a sörrel kapcsolatos rendezvények viszik el a programnaptárat. Kiválasztottunk nyolc olyan fesztivált, melyre szerintünk mindenképp érdemes ellátogatni.

1/8

OTP Bank Gourmet Fesztivál 2016

A Millenárison ismét egy időben és egy helyen lesznek Magyarország legjobb éttermei, borászatai és kézműves élelmiszertermékei. A mesterszakácsok ezúttal nem egy bizonyos ételt álmodnak újra, hanem két alapanyagra, a vadra és a halra koncentrálnak saját specialitásaikon túl.

Mikor? május 12-15.
Hol? Millenáris
Mennyiért? 3900 Ft-tól
Bővebben

2/8

7. Belga Sörfesztivál

Május közepén hetedik alkalommal rendezik meg a belga sör kedvelőinek nagy eseményét, a Belga Sörfesztivált. Idén 43 belga sörfőzde 205-féle sörével, köztük 61-féle csapolt sörrel készülnek a szervezők és a sörfőzdék.

Mikor? május 13-15.
Hol? Bálna Budapest
Mennyiért? 2800 Ft-tól
Bővebben

3/8

2. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál

Idén másodjára tartják meg a Serfőző rendezvények szezonnyitó sörfesztiválját, Budapest egyik új közösségi negyedének számító Corvin-sétányon. A négy napon át tartó rendezvényen a magyar kézműves sörök mellett kiemelt szerepet kapnak az import kisüzemi sörök is.

Mikor? május 19-22.
Hol? Corvin-sétány
Bővebben

4/8

Fröccs Piknik Fesztivál

A rendezvény fő résztvevője a méltán híres magyar frissítő ital: a fröccs, mely kezdetben Jedlik Ányos feltaláló által Spriccer néven vált ismertté. A borfröccsökön túl italmesterek sörből, pálinkából és egyéb italokból is készítenek majd nagyszerű spriccereket, és természetesen – hogy az egész családnak kedvezzenek – lesznek alkoholmentes friss gyümölcsfröccsök is.

Mikor?
május 20-22.
Hol? Vajdahunyad vára
Mennyiért? Ingyenes
Bővebben

5/8

Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválja

A Kisüzemi Sörfőzdék Érdekvédelmi Egyesülete és 30 hazai kisüzemi sörfőzde kínálata vár a Fő téren. A gasztronómiai kínálatot food truckok és könnyűzenei koncertek színesítik.

Mikor? május 21-22.
Hol? Óbuda
Mennyiért? Ingyenes
Bővebben

6/8

Az utolsó Budavári Sörfesztivál

A Budai Vár felújítási munkálatai miatt idén rendezik meg utoljára az ország legnagyobb és legrangosabb sörfesztiválját. A Budavári Sörfesztiválnak két helyszín ad otthont: a gyönyörű díszkivilágításáról méltán híres Oroszlános udvar és a korábban várpiacként funkcionáló Hunyadi udvar.

Mikor? június 2-5.
Hol? Budai Vár
Mennyiért? 2000 - 4000 Ft
Bővebben

7/8

11. Főzdefeszt

Ismét új helyszínen lesz, de nem túl messze az eddigiektől – ezúttal a Városligeti Napozóréten, egy percre az Olof Palme sétánytól, a PECSA szabadtéri színpada mellett rendezik meg a fesztivált, ami még az eddigieknél is több lehetőséget nyújt arra, hogy sörrel és street fooddal piknikezzünk.

Mikor? június 10-12.
Hol? Városliget
Mennyiért? ingyenes
Bővebben

8/8

Hamburger Nap

2013-ban, ’14-ben és ’15-ben a Millenáris Parkban tartották az első, második és harmadik magyarországi Hamburger Days-t, az első hivatalos eseményt, ahol azonos körülmények között és szakmai zsűrivel keresték és díjazták a legjobb burgereket, evőversennyel és négynapos hamburgerdömpinggel egybekötve. Idén is 4 napig élvezhetitek a legjobb hambikat.

Mikor? június 23-26.
Hol? Millenáris Park
Mennyiért? ingyenes
Bővebben