Köztudott, hogy az éttermek és bisztrók nem azért készülnek menükkel, mert az annyira megérné nekik. Egyes helyek szinte irreálisan alacsony áron kínálják laktató és/vagy különösen ízletes ételeiket ebédidőben. Ez szuper lehetőség arra, hogy megkóstoljuk egy-egy hely ízeit, s majd akár hétvégi ebédre, vagy vacsorára is betérjünk hozzájuk, ha átmentek a rostán. Most olyan helyeket ajánlunk, melyek ugyanolyan színvonalasak és kellemesek hétköznap délben, mint szombaton este.

Sok okunk van kedvelni az Esca-t: egyedüli stúdió étteremként működnek Budapesten, érdekes szereplői az identitását kereső Dohány utcának, nagyon barátságos, emberközeli mérete miatt és Fehér Gábor úgy bánik az ízekkel és az alapanyagokkal, mint kevesen a városban. Ebédmenüjükre jó alapozni és bárkivel kellemes betérni, legyen az a kollégánk, a barátunk, vagy egy üzleti partner. Ajánlatukban mindig 2 előétel,. 3 főétel és 2 desszert közül tudunk választani. Gyakori szereplő a szarvasgomba, a tengeri finomságok, nagyon jó minőségi húsok - extra ebédmenüről beszélünk tehát. Mi póréhagyma velouté-t ettünk, ami kellően könnyed volt, majd egy frissen, Koppenhágából érkezett füstölt lazacot, hagyományosabb ízvilágú burgonyasalátával. Desszertképp egy vaníliás-epres pohárkrém érkezett, amit krém állagú bársonyként tudnánk a legjobban jellemezni.

Ár: 2 fogás: 2250 forint, 3 fogás: 2550 forint Menü típusa: választható fogások UPDATE: Az étterem 2016 elejétől csak vacsoraszervizre, délután 5-kor nyit.

A kategorizálást nem mi találtuk ki, a Bestia ebédmenüje 'féllegál pub lunch' néven fut, ami utalhat arra, hogy délben betérni egy amerikai típusú steakes, sörös helyre elég dögös, valamint arra is, hogy a két fogásuk mellé egy mini, 2 decis sör is jár - a bátraknak. 6 előétel és 7 főétel közül válogathatjuk össze a menünket, a vacsoraidőben is rendelhető fogások közül. Szerencsére benne van a hely ízletes gulyáslevese, könnyed saláták és kencék is, melyből rápróbáltunk a bunny hop sörrel készült körözöttre és a kacsa rilette-re is. Mindkettő házias és erőteljes, ahogy a Bestia ételei úgy általában. Pesti kolbász, ázsiai csirkesaláta, cajun csirke rusztikus zöldségekkel, marhahúsos bestrami és káposztasalátával körített ropogós malaccsászár is jöhet ebédre. Az a helyzet, hogy a rotisserie-ben készült cajun csirkénél fűszeresebb és füstösebb ebédet el sem lehet képzelni. Szinte ordít a propaganda munkássörért. Egészen délután 16:00 óráig rendelhetünk ebédet.

Ár: 2 fogás & sör: 2200 forint, plusz szervízdíj Menü típusa: választható fogások

A Gerbeaud-csoport budai Émile étterme a nyári szezonban futott fel igazán, hiszen az Orló utcai villa kertjénél aligha találhatunk elegánsabb és exkluzívabb környezetet. Most ősszel határoztak úgy, hogy az Émile-ben is lesz ebédmenü, ami kecsegtető ajánlat azoknak, akik kipróbálnák a rózsadombi luxus éttermet. Két előétel és főétel közül választhatunk, a desszertet pedig a ház méltán híres süteményes pultjából szervírozzák. Fine dining menüt képzeljünk el, megfontolt ételekkel, fejlett konyhatechnológiákat bevetve. Szeretjük, hogy egyre több felső kategóriás étterem dönt a menüztetés mellett, így azoknak is alkalmuk nyílhat megkóstolni Émile konyhájának fogásait, akik eddig nem mertek belépni az étterembe.

Ár: 2 fogás ásványvízzel 2900 forint, 3 fogás ásványízzel 3500 forint (+12% szervízdíj) Menü típusa: választható fogások

4/5

EXTRA

Meglepetésként ért minket, hogy milyen szuper menüt adnak a Klauzál utcai Extrában. Tudtuk, hogy van 990 forintért déli ajánlatuk, de féltünk, hogy az olcsó húsnak híg a leve effektus fog bekövetkezni. Az este, óriási vas Extra felirata miatt is hangulatos újhullámos romkocsma egyre népszerűbb a környékbéli irodisták körében - mi is a közelben állomásozunk, így kötelező volt kipróbálni. Amit kaptunk, az egy házias, magyaros vonal, mely mindannyiunkhoz közel áll. Nincs velouté, consommé és espuma, helyette húsleves, galuska és tokány szerepel az étlapon. Mi burgonyakrémlevest ettünk, bacon chipsszel, valamint petrezselymes burgonyával körített sült csirkecombot. Teljesen elégedettek voltunk, mind az adagokkal, mind az ízekkel. Ár-érték aránya miatt pláne. 

Ár: 2 fogás 990 forint 
Menü típusa: fix fogások