Keresés EN

Szabadidő

A legjobb tűzijátéknéző helyek Budapesten

Augusztus 20. Ünnep, Ország Tortája, egész napos felfedező bóklászás a városban, este pedig a jól megérdemelt tűzijáték. Összeírtuk a legjobb tűzijátéknéző helytippeket az estére.

1/7

-

Annak, aki szereti a tűzijátékot élőben nézni, és nem a tévében, érdemes már most kigondolnia, honnan teszi ezt meg. Mint minden évben az érdeklődés idén is fokozott, így nem árt időben befoglalni a kinézett placcot a leleményesség és az élmény nevében. Vizet, üdítőt ajánljuk, hogy vigyetek magatokkal, így legyetek bárhol, nem kell irgalmatlan sort kivárni a kívánt fél literes szomjoltó megszerzesége végett.

2/7

Budapest hídjai

Ahonnan remek kilátás nyílik a városra. Sajnos idén is lesznek olyan hidak, amelyek le lesznek zárva biztonsági okokból: a Lánchíd például egészen biztosan, hiszen néhány löveget és rakétát ide is telepítenek. Zárva lesz továbbá az és a is, sőt a is korlátozzák a forgalmat. A Rákóczi híd és a Petőfi híd viszont jó választás lehet.

3/7

A Nemzeti Színház kilátója

A Nemzeti Színház mellett található kilátó, zikkurat szintén jó alternatívának bizonyulhat. Igaz, magasra kell másznia annak, aki fel akar érni a kilátó csúcsára, de minden egyes lépést megéri megtenni, fentről ugyanis remek panoráma nyílik. Persze nagy valószínűséggel itt is tömeg lesz, szóval azt nem tudjuk garantálni, hogy fel is fogtok tudni jutni – ha viszont szerencsétek van és elég kitartóan próbálkoztok, akkor a város egyik legjobb tűzijátéknéző helyéről élvezhetitek a kilátást 20-án.

4/7

Vigadó tér

A kis túlzással akár a Duna gyöngyének is nevezhetnénk. A hangulatos téren üldögélve igazán extra környezetben élveztetjük majd a 20-i fényeket, főleg, hogy a Gellérthegy szinte majdhogynem közvetlenül a túloldalon található. A tömeg feltehetőleg itt is tobzódni fog, viszont itt legalább barátságos, sőt családias hangulatra lehet számítani.

5/7

A rakpartok

Ha már a Duna part helyeiről beszélünk, illetve a Dunáról úgy általában, akkor ne hagyjuk ki a rakpartokat sem a felsorolásból. Ezek ugyanis a legnépszerűbb helyek az év ezen napján. Mondjuk, hozzá kell tennünk, hogy augusztus 20-án sincs semmi extra különleges a rakpartokon bár azt meg nehezen tagadhatnánk, hogy a városra nyíló kilátás hibátlan. Egy szó mint száz, a rakpartokról nemcsak a tűzijátékot lehet élvezni, hanem Budapest minden egyéb szép látványát is. A budai rakparton a Magyar Ízek Utcája várja az érdeklődőket, Ország Tortájával, kolbásszal, pompossal, kürtöskaláccsal, rétessel, és mindennel, mi a hagyományos, magyar ízeket kedvelő szem-szájnak ingere.

6/7

Különleges hajójáratok a Dunán

Ha hajózni támad kedved, akkor nem árt jó előre lefoglalni a jegyed. A MAHART az ünnep örömére külön hajójáratokat is indít. A hajós tűzijáték úri muri, hiszen előkelő vacsora, sok-sok pezsgő és élő zene a hívószavak a fedélzetes estéhez. Persze mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, ha egy ilyen utazásra készülsz, a luxus és a VIP ellátás ugyanis nem olcsó. Az viszont mindenképpen megnyugtató, hogy a pénzedért cserébe egy életre szóló élményt kaphatsz.

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Színes-illatos advent a Ráth-villában

December 3-tól az Iparművészeti Múzeum munkatársai is mindent megtesznek azért a Ráth György-villában, hogy a látogatóknak minél emlékezetesebb legyen a karácsonyt megelőző időszak. A Terítéken az ünnep című alkalmi kiállításhoz arra kértek tizenöt neves iparművészt: készítsenek ünnepi dekorációt a szecessziós enteriőrökbe, a muzeológusok pedig karácsonyra hangolják az évszázados asztalok terítékeit. A decemberi vasárnapokon gyertyagyújtással, múltidézéssel, mesékkel, zenés programokkal és szubjektív tárlatvezetéssel várnak minket, és abban is segítenek, hogy a kézműves műhelyben különleges anyagokból csodás karácsonyfadíszeket, valamint egyedi ajándékokat készíthessünk.

Csússz bele a télbe! – 12 budapesti jégpálya a korizás szerelmeseinek

?>

Ne hagyd, hogy a hideg elvegye a kedved a kinti mozgástól! 11 budapesti korcsolyapályát ajánlunk az önfeledt csúszkáláshoz.

Szabadidő

Megtaláltuk az új kedvenc „nappalinkat” – Megnyílt a Kollab a Mammutban

?>

A Kollab a Mammutban egy kísérleti hely, ami hol kávézóként, hol coworking helyként, hol kultúrtérként és lazulóhelyként vár mindenkit.

Neked ajánlott

A