Keresés EN

A Feszl Frigyes tervei alapján épített Vigadót 1865-ben adták át. Az egyedülálló szépségű épület a legkülönbözőbb bálok és társasági események helyszíne volt, ahol a korszak legismertebb zeneszerzői Liszt, Wagner, Brahms, Debussy, Dohnányi és Bartók léptek fel. Az épület a II. világháborúban olyan súlyos károkat szenvedett, hogy csak 1980-ban nyílt meg újra a nagyközönség előtt. A Duna-parti korzó mellett található Vigadó napjainkban újra Budapest kihagyhatatlan látványossága, mely kiállítások, hangversenyek, színházi események és filmek számára biztosít helyszínt. VI. emeletén található, Dunára néző Panoráma terasza egészen egyedülálló kilátást biztosít a Budai Várra és a Citadellára.

Tipp: 2016 tavaszán a Vigadó épületén belül megnyitott a Pesti Vigadó Étterem, ahol magyaros fogásokat kóstolhatunk, sok friss zöldséggel, izgalmas fűszerekkel és modern konyhatechnológiával.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

„ Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben

Gasztró

SZÚP

?>

A Szilágyi Erzsébet fasor elején a SZÚP nevű levesező vitamindús és egészséges leveseivel éppúgy kielégíti a közeli általános iskola diákjait

Neked ajánlott

A