Pesten ebbel nem mindig egyszerű, fársztó tud lenni. Le kell néha lazulni, beülni, ebédelni, kávézni, frissítő limonádét szívószállal magunkhoz venni. Ha kutyánk van, akkor viszont ezt is vele tesszük. Szerencsére egyre több hely van Budapesten, ahol szívesen látják őket is, főleg a teraszos időszakban.Kutatni nem kellett sokat, mikor kutya-barát helyekre vadásztunk Carlos-szal, így most jöjjön a lehetséges hatos a sok közül, ahol kutyával is elütheted az időt. Carlos egyébként vérbeli pesti eb; lakásban, Városligetben, kávézókban és kocsmákban szocializálódott, így meghatározó a véleménye.

1/5

Kertem

„Gyerekes, kutyás, biciklis hely.” Ha már a tömör hármasban is benne vannak az állatok, akkor nagyot nem tévedhetünk, ha a Kertemet választjuk kutyázós sörözéshez. A Kertem egyébként többfunkciós állatbarát hely. Egyrészt barátja a kutyáknak: valóságos dzsungelt kínál nekik kaméleonként a zöldbeillő itatóval és minimum egy új haverral. A másik, hogy a gazdiknak kedvez, hiszen Budapesten sétáltatásra kevés ideálisabb hely van a Városligetnél. Az állatozás pedig néhány kilométer és jó pár passz után fárasztó, így üdítően hat egy . A harmadik meg, hogy kevés kutyafóbiás ember ül a hűs fák oltalmában.

2/5

Mocco  - megálló Duna-menti sétáltatáshoz

A Mocco-t mindenki azért szereti, mert semmivel sem több vagy kevesebb, mint amire a beülés pillanatában vágyunk. Ez a kutyussal érkező vendégekkel sincs másként, bármilyen típust szívesen látnak. Carlos-méretben és féltigris arányokkal, kint is bent is szívesen látják a kutyákat. A hozzáállás egyébként valószínű abban gyökerezik, hogy milyen emberek működtetik az adott helyet. Nincs az a melegkonyha, ami rosszabb egy olyan üzemeltetőnél, aki nem bírja az állatokat. Margit-sziget előtt vagy után, ebéd vagy kávé időben: Mocco.

3/5

Eklektika Restlounge - pihenő a városi kutyafuttában

„Megpróbálunk otthon lenni.” - ezt a szlogent ottjártunkkor felül is teljesíti a hely. Otthon ugyanis előfordul, hogy Carlos órákig kénytelen várni egy kis vízfrissítésre, az Eklektikában viszont egy szempillantás alatt hoztak egy kis folyadékpótlást. Neki ezenkívül az jött be nagyon, hogy a bár adottságaiból következően percenként haladtak el a különböző fajtájú haver-jelöltek. Jobb esetben pórázon, így a restlounge műfajban maradt.

4/5

Most! - a kutyák a pillanatnak élnek

A Most!-ban meg szeretnek lenni, mert tágas (kint is bent is), színes és néhol még puha is a szőnyeg. Ha pedig kedvenc quesadillankból is csurran-cseppen valami, akkor felhőtlen lesz az eb boldogság. Talán ennek köszönhető, hogy az egyre több szereplős versenyben, a Most! sok kutyatulajdonos toplistájának az élén szerepel. Carlosnak a név is bejön – se múlt, se jövő, Most! egy kis pihenő.

5/5

Spájz – nyitott kamra kutyáknak is

Volt egyszer egy Budapesten nyaraló ausztrál néni, aki a Spájz közvetlen közelében nem igazán tudott hová betérni kutyájával a reggeli kávéra. Így hát kijelöltek nekik egy asztalt, a terasz és a belső rész között, hogy a melegkonyha maradjon és a kutya is jól lakjon, vagy legalábbis ne kelljen otthon maradnia. Azóta rendszer van: két darab kutyákra kijelölt asztal, illetve jó időben a terasz is szívesen látja az ebeket. Carlos kicsit hiányolja a mozgásteret, de ennyit bírjon ki, ha már a Spájzban lehet.