Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

A főváros egyik legjobb ár-érték arányú ázsiai étterme a ZEN Eatery a VI. kerületben, a Hunyadi téren található. Luu Trong Vinh, vagyis Vini és Szelei Pisti neve ismerős lehet azoknak, akik szeretik a kortárs ázsiai konyhát – a Beszálló nevű helytől kezdve Vietnámigulyas.hu HK éttermen keresztül #Biig sokfelé megfordultak, és ez onnan ismerhető fel, hogy ott az innováció, az újragondolt hagyomány és az európai ízlésre szabott ázsiai fogások uralkodnak. Nincs ez másképp a ZEN Eatery-vel sem, csak most kettejük tudása és kreativitása egy izgalmas és eklektikus ázsiai bisztróban egyesült, egy különbséggel, hogy csatlakozott hozzájuk Vini unokatestvére, Dani is. A ZEN-ben a dizájn minimál, a fókusz az étlapon van, és természetesen a jó árazáson, ugyanis 3000 Ft alatt is találunk az étlapon mindenfélét. Az étlap egyik fricska fogása, a cheeseburger spring rolls, elsőre meglepetést válthat ki, hiszen a rizspapírba tekert, majd forró olajban kisütött, szaftos marhahús és cheddar kombója egy trash kaja, csak itt tényleg igényes kivitelezésben. Nem kell megijedni, az étlap azért tele van „komoly” fogásokkal is, amelyek mögül azonnal kiérezni a profizmust. A főváros talán egyik legfinomabb ázsiai levesét itt kóstolhatjuk, ami egy pho és egy shoyu ramen szerelemgyereke ramentésztával, savanyított tojással, ázsiai zöldekkel, shiitakéval, marhapofával vagy rántott csirkével. Ezen a bisztrón tényleg látszik, hogy három lelkes, kreatív fiatal van mögötte, akik minden tudást, kíváncsiságot és játékosságot beletettek az étlapba, amit a későbbiekben is igyekeznek fenntartani új fogásokkal előrukkolva. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

Neked ajánlott

A