Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

Hippeace by Főzelékes Feri

Egy tál egészséges boldogság. Kell ennél több? A Hippeace, Szatmári Feri főzelékezője krémes leveseket és melegítő főzelékeket ígér a jóllétünk érdekében. Bár a főzelék szó hallatán általában kevesen pörögnek be, azonban, ha megkóstoltuk, milyen egytálételt ad Főzelékes Feri, akkor egyből elfelejtjük a menzás rossz élményeket. A Klauzál téri vásárcsarnokban megtapasztalhatjuk az igazi 21. századra hangolt főzelékeket, főleg ha már találkoztunk Feri receptjei közül valamelyikkel, hiszen aki az elmúlt 10 évben főzött az internetről, az már biztosan jól ismeri őket. Online már több száz receptje elérhető, valamint 3 szakácskönyve is napvilágot látott, a Hippeace-szel pedig legnagyobb álma valósult meg, és talán nekünk is, mert a magyar konyha e különleges ételtípusa végre nincs megszégyenítve. A hely egyébként sem szokványos, ugyanis családi és közösségi segítséggel, vagyis közösségi finanszírozással a Brancs platformon keresztül indult, ami viszonylag új fogalom a gasztronómiában. A Hippeace egy békés, kényelmes, játékos főzelékező, amire a neve is utal: a hippi többes számának és a zöldborsó szónak az összevonása, sőt ebben a szóban még a béke is benne van. A szezonalitás nagyon fontos az ételek szempontjából, így a főzelékek és a levesek napról napra változnak, mindennap két levesre és három főzelékre számíthatunk, valamint egy főzelékfeltétre. Ezt pedig csak tetézik azzal, hogy minden főzelék kap egy kis zöldfűszerkoronát, valamint egy roppanós magszóratot. Ha fenntartásokkal is, de látogassunk el ide, mert a szkeptikusokat is meggyőzik itt ezekkel a fantasztikusan laktató és ízletes főzelékekkel.  

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A