Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

A végleg bezárt kultikus Csalogány26 étterem helyét egy csipetnyi Nápollyal töltötte meg a Fermento Pizzéria. Bár Budapest már telis-tele van jobbnál jobb pizzázókkal, azért árnyalatnyi különbségek mindig vannak egy-egy pizzára összpontosító hely között. És pont ezek a különbségek tartják életben a pizzakultúrát, és látogatjuk meg egyik héten a Fermentót, másik héten pedig lehet, hogy egy római pizzázót. A pizzatészta itt a legjobb kezek között készül: az egyik alapító, Raveczky Miklós egyenesen az egyik legnevesebb nápolyi pizzamestertől, Fabio Cristianótól tanult Olaszországban, a másik alapító pedig Simon Dániel, aki a hazai pizzasütő fronton szerzett rengeteg tapasztalatot. Az alapító páros 2023-ban a Campionato Mondiale della Pizza világbajnokságon 23. helyezést ért el egy különleges Gulyás pizzával, ami kiemelkedő eredmény, tekintve, hogy először indultak, és nem olaszként, ugyanis az első pár helyet általában helyiek nyerik. Ez az olasz étterem nemcsak Vízivárosban hiánypótló, ugyanis a pizzán kívül friss arancini is készül szicíliai módra, sőt fritta is kapható náluk, amire eddig nem igazán volt példa a fővárosban. Igyekeznek folyamatosan megújulni, ezért kéthetente két új speciál pizzával várják a régi és az új vendégeket. A pizzák között egyébként vannak vegán opciók is, és gluténmentesen is kérhetők, ezenkívül salátákat, calzonét és prosciuttotálakat is rendelhetünk. A desszertekben is elég erősek, így a végén, ha még belénk fér, akkor egy kiváló szicíliai cannolo, egy tiramisu vagy esetleg egy pisztáciás-ricottás torta megkóstolása nélkül vétek lenne kisétálni!

Tipp: Ide már csak azért is érdemes ellátogatni, mert a Fermento már nyitáskor megkapta Fabiótól az oklevelét, ami azt igazolja, hogy itt tényleg igazi nápolyi pizzák sülnek, így Magyarország top 10 pizzázójának járó táblával büszkélkedhet. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A