Keresés EN

A Filatorigát környéke – mióta pár év alatt kinőtt egy új lakópark az Óbudai-sziget szomszédságában –, is elkezdett átalakulni, felvirágozni. Erről a Bomiz Deli tesz tanúbizonyságot, egy olyan szerethető és őszinte kávézó, amelyet egy felkapott berlini vagy londoni negyedből már ismerhetünk. A deliüzlet nem feltétlenül könnyű műfaj, itt azonban minden tökéletesen teljesül, amit a delik profi kivitelezése megkíván: igényes csemegeválaszték, jó kávé, izgalmas és friss étel- és süteménykínálat, a háttérben pedig kis konyha és stáb. A deliválasztékért a háromfős csapatból Huszti Tamás felel, a csapat pedig együttesen törekszik arra, hogy hazai alapanyagok kerüljenek a polcokra, így megtaláljuk náluk a Pomodorini szószait, a Málna Major tésztáit és szörpjeit vagy az Honest Toil olívaolajait. A specialty kávéban is elég erősek, Takács Eszter például sokszor kreál a szezonális italokhoz különleges fűszerkeveréket. Ő a felelős a desszertcsodákért is, Varsányi Lilla tulajdonos-alapítóval pedig együtt állítják össze a rövid, de változatos, fantáziadús és laktató ételeket tartalmazó étlapot. A Bomiz nemcsak kívülről tűnik egy fenntartható üzletnek, hanem ha csak lehet, hazai termelőkkel és csomagolásmentes termékekkel dolgoznak (például palackos vizet sem tartanak, helyett a vízszűrő gép szolgál bubis és mentes vízzel). A hely egyébként Lilla házi kedvencéről, az angol staffordshire bulljáról, Bombayről nett elnevezve, így a Bomiz egyértelműen 100%-ig kutyabarát.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Neked ajánlott

A