Újabb hétvége, bár ezúttal nem olyan hosszú, mint az előző, viszont az augusztus 22. és 25. közötti napokon újabb lehetőség van a kikapcsolódásra! A 33. Óbudai Kézműves Sörfesztiválon ismét a söré és a street food ételeké lesz a főszerep, ezenkívül társasjátékpikniken is részt vehettek, de több ingyenes koncert is lesz a napokban, aminek meg még inkább örülhettek. Hogy fokozzuk az izgalmakat: a legendás, 1986-os Macskafogó című film élő zenés vetítését is megnézhetitek a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Augusztus 22., csütörtök

Plini, support: Night Verses

A világ legjobb progresszív gitárosának kikiáltott Plini Budapestre érkezik!

Plinit, az ausztrál gitárost és zeneszerzőt a Music Radar is a „világ jelenlegi legjobb prog gitárosa” címmel tüntette ki. A virtuóz gitárost augusztus 22-én mi is élőben hallhatjuk az A38 Hajón.

További infók

Macskafogó – Budapest Orchestra Project feat. Jazzation

A legendás, 1986-os Macskafogó című film élő zenés vetítését nézhetjük meg Deák Tamás, a film nemrégiben elhunyt zeneszerzője emlékére a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 22-én.

A hollywoodi sikerfilmek esetében bevett forma az élő zenés filmvetítés, itthon erre kevesebb a példa, és szakmailag is nagy kihívás egy olyan filmnél, amely még a digitális kor előtt készült. Mindezek ellenére a Budapest Orchestra Project és a Jazzation magabiztosan áll a kihívás elé, hogy Deák Tamás eredeti, a Deák Big Band számára készült partitúráiból dolgozva létrehozzák a filmbeli megszólalás hű megközelítését. Klasszikus rajzfilm nagyszerű zenével, emblematikus dalokkal, monumentális látvánnyal!

További infók

Pagony Garázsvásár 2024

Ismét itt a Pagony Garázsvásár, augusztus 22. és 24. között a Marczibányi téren!

Hatalmas kedvezményekkel vásárolhatunk könyveket, társasokat, kártyajátékokat! A Pagony könyvekre 30–70%, míg a játékokra 20–30% kedvezmény lesz az esemény ideje alatt, remek lehetőség, hogy feltöltsük a gyerekszoba polcait vagy megtaláljuk a tökéletes ajándékot. Az ajánlat három napon keresztül, a készlet erejéig érvényes.

További infók

Augusztus 23., péntek

Várkonyi Csibészek – Gólya

Augusztus 23-án a Várkonyi Csibészek fiatal művészei zenélnek a Gólyában.

A Várkonyi Csibészek Ózdról indulva hódította meg a hazai és határon túli színpadokat. Hét éve, gyerekként kezdtek zenélni a Common Vibe Egyesület szervezésében. Az egyesület Ózd környéki fiatalok zenei képzésével, mentorálásával és tehetségük fejlesztésével foglalkozik. Kis csapatokat hoznak létre, amelyekben mindenkinek egy a célja, hogy az együttese meg tudja váltani a világot. Így jött létre a 7 éve folyamatosan formálódó Várkonyi Csibészek zenekar is, amely több mint száz koncertet adott országszerte és a határon túl is. Az egyesület szoros mentori, partneri és baráti viszonyban van a zenekarral, amely hamar a program ékkövévé vált. A Várkonyi Csibészek progresszív etno-cooljazz, gipsy worldsoulbass stílusú zenéje garantáltan megtáncoltatja a közönséget.

További infók

Óbudai Kézműves Sörfesztivál 2024

Kézművessör-főzdék kiváló söreivel, változatos street food ételekkel, gyermekeknek játszóházzal és megannyi koncerttel vár minket ismét az Óbudai Kézműves Sörfesztivál! Az augusztus 23. és 25. között megrendezett fesztiválon a finom sörök mellett ingyen bulizhatunk többek között olyan előadók koncertjeire, mint a Platon Karataev, a Mörk vagy Henri Gonzo.

További infók

TE! Feszt 2024

Augusztus 23. és 25. között immár negyedik alkalommal rendezik meg a TE! Fesztet, Terézváros kulturális fesztiválját az Andrássy úton. Több tucat színházi produkció, fergeteges könnyűzenei koncertek, varázslatos gyerekprogramok, civil szervezetek, gasztronegyed, kézművesvásár és minden, ami kultúra! A programkínálat idén is rendkívül színesre sikeredett, ingyenesen nézhetjük meg többek között az Ivan & The Parazol vagy a Hooligans nagykoncertjét, de a háromnapos fesztivál alatt színpadra lépnek a József Attila Színház színművészei is, a gyerekeknek pedig bűvészshow és bábelőadás is lesz.

További infók

Budapest Tuning 2024

A vállalkozó kedvűek már harmadik alkalommal nevezhették be projektjeiket a Budapest Tuning ötletpályázatára. Négytagú zsűri, köztük a We Love Budapest újságírója választotta ki azt a tíz legjobb projektet, amelyek a következő hónapokban városszerte megvalósulnak. A nyertes pályázatok kiválasztásakor a legfontosabb szempont idén is az volt, hogy a megvalósuló projektek új, rendhagyó városhasználati helyzetet teremtsenek akár időszakos vagy kisebb léptékű végleges beavatkozások megvalósításával. (x)

További infók

Augusztus 24., szombat

Szomszédünnep és nyár végi befőzés a Gólya teraszán

A Gólya csapata közös befőzést szervez, hogy a nyár ízeit együtt tehessük el télire. Augusztus 24-én lecsó, lekvár és kovászos uborka is készül majd, miközben a bográcsban rotyog a vendégváró ebéd. A befőzéshez a Gólya mindent biztosít, nekünk csak saját befőttesüvegekről kell gondoskodnunk, hogy kényelmesen vihessük haza az elkészült finomságokat.

További infók

Nomad Bar72

Augusztus 24-én a Bar72 és a Nomád Bár egy közös nyári fesztiválszezon-záró összejövetelt szervez a Duna partján, Nagymaroson. Összemosolygások, napfénytánc, vibráló Duna-víz, mezítlábas természet, ezek várnak ránk, ha ellátogatunk a Budapest-közeli oázisba, mellé pedig 10 órán keresztül hallgathatjuk az este fellépőit: többek között Nova Gravity, Gely, Solar Things is zenél nekünk!

További infók

Kiscelli Feszt

Óbudán, a Kiscelli Múzeum alatt, a parkerdő zöld környezetében szervezik meg a Kiscelli Fesztet augusztus 24-én. Lesznek workshopok, könyvvásár, panelbeszélgetések, kézműves-foglalkozások, de koncerteket is hallgathatunk változatos műfajokban – a fesztiválon többek között klasszikus zene, tangó, handpan, drum and bass, indiai klasszikus zene, pop, alter, funk és blueszene is szól majd. A szervezők indiaifűszer-vásárral is készülnek, egy igazi kulturális világ körüli utazás egyetlen napba sűrítve.

További infók

Kertmozi-sorozat a Múzeumkertben

Útjára indul a Magyar Nemzeti Múzeum nyári kertmozisorozata, amelynek keretein belül a meleg nyári estéken júliustól szeptemberig a Kertész / Kópiák (André Kertész 130) és a Magyar Menyasszony időszaki kiállításokhoz kapcsolódó filmklasszikusokat lehet megtekinteni magyar szinkronnal, angol felirattal a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. Augusztus 14-én a Nagyítás, 24-én az Álljon meg a nászmenet!, szeptember 7-én pedig a Sötétkamra lesz látható. (x)

További infók

Augusztus 25., vasárnap

Mit Játsszunk Piknik

A Mit Játsszunk? dinamikus párosa, Réka és Zoli, immár hatodik alkalommal invitál minket társasjátékpiknikre a Margitszigetre. Az ingyenes eseményre a szervezők rengeteg játékkal készülnek, de a kötetlen társasozáson túl lesz még többféle nyereményjáték, Kerek-pokróc beszélgetés, és a közös fotózkodás sem marad el. A piknikre elsősorban felnőtteket várnak, de természetesen gyerekek és családok is bátran becsatlakozhatnak. 

További infók

Salsa a Parkban

A 2022 nyarától nagy sikerrel futó Salsa a Parkban táncos program idén is a Zene Háza szabadtéri színpadán szórakoztatja a latin zene rajongóit. Az idei eseményeken a budapesti Son Tres együttes zenél, ami egész Európát körbekoncertezte már.

A zenekar tagjai venezuelai, kubai és kolumbiai gyökerekkel rendelkező művészek, akik elhozzák nekünk a szenvedélyes és vibráló latin ritmusokat. A Son Tres tagjai garantálják a fergeteges hangulatot minden buliban, miközben a bachata, salsa, cumbia, reggaeton és más latin stílusokat játsszák – ezúttal persze fókuszban a salsával! A közös ingyenes salsához legközelebb augusztus 25-én csatlakozhatunk.

További infók

Ha további programokat böngésznétek a hét többi napjára is, ide kattintsatok!

Címkék