Keresés EN

Programok itt

Kultúra

Lajta Béla 150 – Budapesti épületsorsok

Lajta Béla a 20. század elejére világvárosi képet öltő Budapest építésze volt.

A Kiscelli Múzeum Óbudán egy erdős parkkal körülvett, egykori barokk kolostor és templom épületében várja a főváros újkori várostörténete és képzőművészete iránt érdeklődőket. Állandó várostörténeti kiállításaikon többek között patinás bútorokat, cégéreket, tervrajzokat, ezüsttárgyakat és korabeli fotókat mutatnak be, míg időszaki tárlataik főként fotó-, divat- és sporttörténettel foglalkoznak. A múzeum képzőművészeti gyűjteményét gondozó Fővárosi Képtár állandó kiállításain a modern és kortárs magyar alkotók kiemelkedő festményeit, szobrait és installációit láthatják, míg időszaki tárlataik a ma művészeinek biztosítanak bemutatkozási lehetőséget a múzeum egyedülálló romtemplom kiállítóterében. 2019-ben megnyitották az egykori kolostor és kastély alatti, sziklába vájt teret (ez lett a Sziklapince), melyet az évszázadok folyamán borospinceként, kaszárnya raktáraként és jégveremként is használtak. Ezzel a múzeum egy új, 400 négyzetméteres kiállítóteret kapott.

Tipp: A múzeum és környéke kirándulási célpontként is ideális. Az épület melletti parkerdőn turistaút vezet át, játszóteret és meseösvényt is építettek, emellett itt található a Kiscelli Kálvária és Golgota szoborcsoport, valamint a Szent Vér-kápolna.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A