A magyar fagyipiacra nem könnyű betörni, egy díjnyertes osztrák lánc most mégis elfogadta a kihívást. Megnéztük a Wes Anderson-színekben pompázó Kolibrit.

A Lánchíd utca biztosan benne van a turisták által kedvelt top 5 utcában Budapesten, igaz, annyi helyzeti előnye kétségkívül van, hogy nem az angol legénybúcsús bandák járják éjjel-nappal. Ennek ellenére fagyiban mintha nem akarnának nekik – vagy a Várban csámborgó hazai turistáknak – kedveskedni.

Eddig ugyanis csak nagyüzemi fagyit és jégkrémet kaptunk a környéken, most viszont változás történt az utcában. Pár hete a Lánchíd utca Alagúthoz közelebbi részén nyitott egy egységet a Kolibri. Az osztrák tulajdonos 5 éve nyitotta az első fagyizóját, azóta pedig 11 egységgel gazdagodott a márka, Ausztrián kívül Szerbiában és Németországban vannak még Kolibrik. 

A Kolibri egyik védjegye a természetesség – büszkék arra, hogy

semmilyen mesterséges alapanyagot vagy ízfokozót nem használnak, és fagylaltjaik friss gyümölcsből készülnek.

A fagyik nagy része egyébként természetes, nem három összetevős fantáziafagyi, főleg gyümölcsös és natúr ízeket találunk a gyakran változó kínálatban. A természetes fagyikat pedig saját recept alapján, tönkölylisztből készült tölcsérben is kérhetjük. 

A Kolibri márka több fagylaltversenyen indult – osztrák, német és világversenyeken –, hazai és német pályán többször kapott első helyezést, de világversenyen is többször benne volt a top 10-ben. 

A fagyik mellett remek kelyheket is készítenek, nemsokára pedig házi croissant-nal, szendvicsekkel és milkshake-kel bővítik majd a kínálatot. 

ELÉRHETŐSÉGEK

Kolibri

(Borítókép: Kolibri - Facebook)

Címkék