Kevés nyáribb klisé létezik, mint hideg sörrel hűteni testünket-lelkünket egy tikkasztó nap végén. Az alábbi sörökkel azonban teljesen újszerűvé válnak a legbágyadtabb pillanatok is. Kézművessörfőzdék legújabb kreációi közül válogattuk össze a legmerészebbeket, a legfinomabbakat.

1. Mad Scientist – Mad Light (Session IPA)

Mindig is vágytál egy könnyed sörre, ami hozza az ízeket, de alacsony az alkohol- és a kalóriatartalma is? A Mad Scientist gondolt rád: a Mad Light annyira könnyen csúszik, hogy többet is megihatsz belőle lelkifurdalás nélkül. Session IPA kategóriában még nem ittál ilyen jót, IPA-rajongóknak is kötelező darab.

2. Krois Brewery – Tropical Punch (Sour)

A nyári hőségben mindig ajánlott a savanyú sör, csak azt kell kitalálni, ki milyen gyümölcsöt preferál a sörben. A Krois Brewery sokak kedvenceit párosította, az ananászt és a maracuját. Szépen érezni is őket házasítva a sörben. Kimondottan ajánlott strandon vagy víz mellett. A szívószálat persze mellőzük!

3. Etyeki Sörmanufaktúra – Fucking Cherry

Az Etyeki Sörmanufaktúra most kezdte el igazán a szárnyait bontogatni, és úgy néz ki, jó irányba halad. A Fucking-széria első darabja a Fucking Cherry, ami tényleg nagyon meggyes, és tényleg sokak kedvence lett. Reméljük, megmarad az alapszortimentben, mert kár lenne elveszni hagyni. Kellemesen savanyú a sok meggytől, érezni a vaníliát, és persze krémes is a laktóz miatt. Ha meggysörös vagy, akkor ezt vétek kihagyni.

4. MONYO – Colaweizen

Jön a kérdés, hogy: ez most sör vagy üdítő? Németországban bevett szokás a kólát és a sört összeönteni, ebből születik a Diesel. Nekünk nem kell kotyvasztanunk, mert a MONYO megcsinálta helyettünk: egy laza, 2,7% alkoholtartalmú kólás búzasört kapunk, ami tökéletes szomjoltó – még azoknak is, akik nincsenek annyira oda a sörért, de a kóláért igen. Mindenképp próbáld ki, mert lehet, hogy ez lesz a nyári hűsítőd a grill mellett vagy az árnyékos teraszon.

5. Tacet Brewery – East Side Story (Hazy IPA)

Egy jó hazy IPA-nak kevesen tudnak ellenállni: kellemesen komlós, és jól hozza az IPA-vonalat, ködös, de nem üt meg annyira – csak élvezed, ahogy minden egyes korty lehűt, és oltja a szomjadat. A Tacet Brewery pont ezt akarja elérni ezzel a sörrel. Pluszinfó, hogy hamarosan a Nagymező utca 40. szám alatt megnyílik a Tacet Brewery Taproom, ahol csapolva is kapható lesz.

Cikkünk a Szomjas Farkassal együttműködésben készült, a söröket a webshopjukban rendelhetitek meg.

(Borítókép: Sebastian Ramirez Morales - Getty Images)

Címkék