A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár új szolgáltatásaként nyilvános könyvautomatákat helyeznek ki közterekre, melyek közül az elsőt a Lövölde téren állították fel, így már ott is átvehetjük a könyvtárból kikölcsönzött könyveinket.

Átadták a főváros első automata könyvtárát, köszönhetően a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak, valamint a VI. és a VII. kerület összefogásának. A pirosra festett könyvautomata lényege,

hogy a könyvtár helyett ide is kérhetjük a kikölcsönözni kívánt könyveket, a kiolvasott könyveket PEDIG vissza is tehetjük ide.

Mindez azért jó, mert ha épp nincs időnk elmenni a könyvtárba, akkor ez jelentősen megkönnyíti a kölcsönzés menetét.

Lövölde téri automatát azok használhatják, akik beiratkoztak a Körúti Könyvtárba, ahol 27 ezer darabos könyvállományból és folyóiratokból válogathatnak az olvasók. A kölcsönzési kéréseket online lehet leadni, és csak be kell jelölni, hogy a könyvautomatában szeretnénk átvenni, a könyvtár munkatársa pedig 1-2 napon belül át is viszi oda – hasonlóan működik, mint a már ismert csomagautomaták.

Az automata használatához a Körúti Könyvtár oldalán találtok segítséget. Bár ez az első a könyvtártól távol lévő, közterületen működő automata, az FSZEK Körúti és az FSZEK Soroksári Könyvtárában már korábban is működött ilyen könyvszekrény. A könyvtár további kölcsönzőautomaták telepítését tervezi a különböző tagkönyvtáraiban, forgalmas helyeken és közlekedési csomópontokon. 

Forrás: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

(Borítókép: Berecz Valter - Képszerkesztőség)

Címkék