Smash burgerrel és különleges technikával készült BBQ-szendvicsekkel erősíti a Király utcát a Smoke Riders-esek új helye.

A Smoke Riders neve ismerős lehet azoknak, akik gyakran jártak a Karaván udvarba, de különböző fesztiválokon is belefuthattunk a barbecue-fogásokról ismert food truckjaikba. Most egy állandó helyet nyitottak a Király utcában, a Kazinczy utcától pár méterre, egy zsebkendőnyi kis helyiségben. 

A Chop N Go a minimalizmus jegyében két termékre fókuszál, mindkettő szendvics – az egyik az idei év egyik nagy kedvence, a smash burger, a másik pedig egy saját fejlesztésű, barbecue-hússal töltött szendvics. A smash burger jól eltalált darab, hibátlanul hozza, amit ettől a burgertípustól várunk, vagyis szaftos húsok, karakteres szószok, minimális, uborkafókuszú zöldségtartalom meg a lehetőség, hogy úgy együk meg, hogy nem hullik atomokra a fele fogyasztás közben.

Az ára is rendben van, ráadásul egy picit nagyobb, mint a legtöbb smash burger. A könnyű vajas buciban dupla hús, chipotlés majonéz, ketchup, cheddar, hagyma és uborka van, és igaz ugyan, hogy 30 fokban ettük, de el is teltünk tőle. A másik smash burger nem marhából, hanem mangalicából van, ez egyébként egy kicsit könnyedebb, mint a marhahúsos párja.

A chopped BBQ-burgerek között is van marha- és mangalicahúsos, ezekben a szendvicsekben pedig az az extra, hogy nem a hagyományos pulled technikával készül a benne lévő hús, hanem apróra vágják a szmókerből kikerült húst – innen a neve is –, majd rostlapon kérgesre sütik. A BBQ-szendvicsekben lévő húsmennyiség egyébként kétszer annyi, mint amit a burgerekben találunk, így az ára is magasabb, viszont még így is az átlagos BBQ-szendvics töredékéért kapjuk meg. Ami a smash burger előnye, az erre a szendvicsre is érvényes: tudjuk menet közben is enni, van benne hús bőven, de nem hullik le a beltartalom nagy része harapáskor, úgyhogy azok is szeretni fogják, akik húsmérgezés nélkül is szívesen hódolnak a BBQ-élménynek. 

A smash burgerista minimalizmus jegyében egyféle krumpli, háromféle szósz és ital van az étlapon, a hely alapvetően elvitelre épít, de van pár könyöklős asztal az üzlet előtt, úgyhogy – legalábbis amíg tart a jó idő – azon nyomban nekieshetünk a szaftos buciknak.

(Borítókép: Chop N Go - Facebook)

ELÉRHETŐSÉGEK

Chop N Go

Címkék