Ha Budapesten el szeretnénk merülni az ázsiai ízek világában, akkor ezt szerencsére már számos helyen megtehetjük, azonban mindig nagy izgalommal fedezzük fel az újabb és újabb éttermeket. A belváros közepén, a mindig nyüzsgő, multikulti Akácfa utcában nyitotta meg kapuit április elején a CUBE Sushi, amely igazi kortárs japán konyhával, kirobbanó, autentikus ízekkel és vagány, indusztriális enteriőrrel vár minket. Ha szeretnénk Budapestről átlépni egy ebéd vagy vacsora erejéig Tokióba, akkor itt a helyünk!

Az Akácfa utca és környéke hosszú évek óta a nemzetközi gasztronómia egyik központja, találunk itt olasz és mediterrán éttermeket, az ázsiai konyhát pedig vietnámi és koreai helyek képviselik. Az ázsiai vonalba illeszkedik bele, mégis egészen új színfoltja az utcának a CUBE Sushi, amely csupán pár hete nyitotta meg kapuit, de már így is szerzett magának jó pár rajongót és csupa pozitív visszajelzést.

Vibráló hangulat, autentikus japán ízek

Legyen szó üzleti ebédről, romantikus randiról vagy baráti vacsoráról, az biztos, hogy itt bárkit elkápráztathatunk. A CUBE Sushiba belépve magunk mögött hagyhatjuk Budapestet, és egy modern, laza és vagány, indusztriális, japandi stílusú étteremben találhatjuk magunkat.

A koncepció kialakításában egy híres berlini szusiséf is részt vett, így fúziós módon a kortárs gasztrotrendek harmonikusan keverednek a japán tradíciókkal. A vibráló hangulat, a betonhatású falak, az izgalmas világítás és a szemkápráztató tálalás mind hozzátesznek az élményhez, a galéria intim terében pedig székek helyett hagyományos módon a földön, párnákon ülve kóstolhatjuk végig az étlapot.

Nemcsak a hangulat, de az autentikus japán ízek is Tokióba repítenek minket, a szakácsok pedig különösen nagy figyelmet fordítanak arra, hogy csakis a legfrissebb és legjobb, prémium-alapanyagok felhasználásával készítsék el a fogásokat.

Extravagáns étvágygerjesztők, vagány főfogások

A tokiói kalandunkat különböző előételekkel és étvágygerjesztőkkel kezdhetjük meg. Kóstolhatunk sült garnélarákot wasabi-mayo szósszal, sült padlizsánt misoszósszal, szezámmaggal és bonito pehellyel, de nem érdemes kihagyni a Tartare Wasabit sem, ahol a félérett avokádóhoz hagyma, kaviár, szarvasgombás koktélszósz és wasabiszósz dukál, és választhatjuk tonhalas, fésűkagylós, sárgafarkú halas vagy lazacos változatban.

Az étlapon találunk friss osztrigát is, a Scallops Honey Moon névre keresztelt előételnél pedig a grillezett kagyló kerül fókuszba, amit mézes szójaszósz, spárga és tobiko (repülőhal-ikra) tesz teljessé.

Ha inkább egy könnyed salátára vágyunk, akkor a szezonális Wakame saláta vagy a szarvasgombás szezámszószos spenótos saláta közül tudunk választani. Természetesen a levesek sem hiányozhatnak az étlapról, lazacos, tofus és ramenes misók várnak ránk, vagy a különleges marhahúsos, kukoricás, tojásos Tonkotsu Ramen Soup.

Ha főfogásokról van szó, akkor is igazi japán specialitások várnak ránk, kortárs módon elkészítve és tálalva. Választhatjuk a Yaki Udont (japán udon tészta, shiitakegomba-szósz, zöldségek, pirított hagyma), a Cube Royalt (sült zöldségek osztrigaszószban, rizs, földimogyoró, vadfüves saláta) vagy a Cube Carit (grillezett hokkaidó tök, vadfüves saláta, rizs, kókusztejes curryszósz), és mindhárom fogást kérhetjük tofuval, garnélarákkal, rántott csirkével, barbarie kacsával, marhaszelettel vagy lazacsteakkel. De kérhetjük a Cube Poke Bowlt is, amit itt 6-féle módon készítenek el.

Izgalmas szusikínálat, tökéletes kombók

Na de térjünk is a lényegre, a szusikra! Itt tényleg csak a fantáziánk szab határt, hogy mit kérünk, akkora a választék, az alapanyagok és a fűszerezésük pedig az évszaktól függően változhat. A Nigiri Free Style-nál minden adag 2 darabot tartalmaz, az étlapon a séf ajánlásai között pedig olyan különlegességeket találunk, mint a kékúszójú tonhalas vagy a zöld minispárgás változat, de kérhetünk Super Nigiri Special válogatást is.

A szasimik nyolcasával érkeznek, de kérhetünk 12 darabos mixet is, a szusi makikat pedig rizstekercsben, hínárral körítve hatosával tálalják, ahogy a tempuratekercseket is. A különleges és nagyon látványos Inside-Out tekercseket 4 vagy 8 darabos változatban kérhetjük, köztük van olyan, amely aprított kesudióval, savanyított retekkel vagy épp kókusszal vagy gyümölcsökkel érkezik. A 8 darabos Mini Spicy szusik között pedig találunk lazac- vagy pirosgarnéla-tatárral érkező változatokat is.

Ha a rengeteg szusi közül hirtelen nem tudunk választani, akkor kérhetünk nagyon látványos Sushi Combókat, amelyek szemet gyönyörködtető, misztikus, füstös tálalással érkeznek asztalunkhoz. Találunk köztük kétadagos meglepetésvariációt, ha teljesen rábíznánk magunkat a séfre, de a vegánok, a lazac vagy a tonhal kedvelői is megtalálják a kedvükre való válogatásokat. Ha szeretjük a tengeri herkentyűket, akkor az Ocean Driver Set lesz a legjobb választás, ha pedig többen érkezünk, akkor a 63 darabos Party Time Setben biztos mindenki talál kedvére valót.

Ahol desszertnek is beillő koktélok várnak

Természetesen az sem marad hoppon, aki édesszájú, a fehér csokis, jázminteás, körtés Hue Stick vagy a mangófagyis, licsiszószos Mango-Chee desszert közül tudunk választani. A koktéllap is impozáns, kizárólag egyedi, signature koktélok szerepelnek rajta, nem véletlen, hiszen a tulajdonos maga is koktélmester. A whiskey-alapú Gigi’s Candy vagy a gines Love Poison pedig akár desszert helyett is kérhető. Természetesen a különböző szakék sem maradhattak le az itallapról, és autentikus japán frissítőket is találunk az italok között.

Ha tehát a hagyományos japán ízek mellett kedveljük a kortárs ázsiai konyhát, imádjuk a szusit, vagy csak egy ebéd vagy vacsora erejéig szeretnénk magunkat Tokióban érezni, akkor irány a CUBE Sushi! Ráadásul itt mindenki találhat pénztárcájának megfelelő fogásokat, nemsokára pedig érkezik az ebédmenü is, ahol nagyon kedvező áron kóstolhatunk majd bele a japán konyhába!

Elérhetőség

Cím: 1072 Budapest, Akácfa u. 24.

Címkék