A hotel és a Spago Budapest szükségét érezte, hogy egy sunday brunchcsal is előrukkoljon – nem csak a szállóvendégeknek, hanem a budapestieknek is.

Budapest egyik exkluzív luxusszállodája, a Matild Palace a gasztronómiai élmények új fejezetét nyitja meg a Spago Budapestben, hiszen mostantól minden vasárnap 12:00 és 15:00 között sunday brunchra invitálnak mindenkit, aki a vasárnapi napokon megkóstolnák a Wolfgang Puck és elhivatott csapata által készített jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat. Az első alkalomra március 24-én került sor, amit mi is kipróbáltunk. Egy hosszú kínálópult mellett végigsétálva számos fogás közül választhattunk, kezdve a remek halas, kagylós fogásokkal.

Választhatunk még frissen sült pizzákat vagy helyi sajt- és charcuterie-tálakat, utána pedig – főfogásként – faszénen frissen grillezett húsok és a látványkonyha vár minket.

Ugyanúgy megtaláljuk a magyaros vonalat, mint a kaliforniai konyha ízvilágát, az olasz, antipasti-jellegű előételeket és a japán konyha által inspirált fogásokat, a jól megszokott Spago-minőségben. Hagyjunk helyet az édességeknek is – a mi kedvencünk a minirépatorta és a maracujás-banános tápiókauding volt –, az italokat pedig Rácz Imre Michelin-díjas sommelier állította össze.

Minden vasárnap 12:00 és 15:00 között bruncholhatunk tehát az ikonikus déli Klotild-palotában – akár a teraszon, akár a belső helyiségekben. Ha úgy döntünk, hogy valamelyik vasárnapon nem akarunk az otthoni tűzhely mellett állni, és egy kicsit kényeztetnénk magunkat, a Spago Budapest jó helyszínt kínál egy kényeztető vasárnapi ebédhez és kikapcsolódáshoz.

A világhírű séf, Wolfgang Puck és az executive chef, Szántó István kulináris irányításával a brunch menüsorát úgy állították össze, hogy az összes érzékszervünkre hasson.

Ha valaki gyerekekkel érkezne, külön gyermekmenüvel és többek között arcfestéssel és lufihajtogatással várják a kisebbeket, 6 év alatt pedig a fogyasztás ingyenes.

További információk itt, asztalfoglalás pedig itt lehetséges.

Gasztró

Spago by Wolfgang Puck

Wolfgang Puck a kaliforniai konyhaművészet meghatározó alakja. A világhírű, innovatív, Michelin-csillagos séflegenda Európában először Budapestre hozta el a Beverly Hills-i kulináris és társasági élet sztárjának számító Spago éttermét.

Címkék