Az Amerikából indult smash burger láz elérte a Bamba Marhát is – Jancsa Jani burgerezői közül a Deák téri egység egy egész hónapig ad helyet a legújabb burgertrendnek.

A smash(ed) burger minden jel szerint nem egy múló divathullám a gasztronómiában, hanem a hamburger legújabb arca, amit egyre többen akarnak kipróbálni.

A műfaj lényege, hogy az eddig óvatosan, félig készre sütött vaskos bucik helyett két – vagy esetenként három – kigombócolt húsgolyót nyomnak szét a rostlapon. Az így szinte már karamellizálódó hús rendkívül szaftos, a pörzsanyagoknak köszönhetően pedig nagyon ízes lesz.

A lapításnak köszönhető vékonysága miatt szükséges legalább kettőt tenni a buciba, és abban mindenki egyet ért, hogy ezekre a kilapított kis diszkoszokra jófajta, könnyen olvadó amerikai sajt is jár. 

Az összes többi szegmensről – milyen buci, mennyi feltét, hány grammos húspogácsa – megoszlanak a vélemények, de a Bamba Marhától már megszokhattuk, hogy jól utánajárnak annak, amit elénk tesznek. Jancsa Janitól megtudtuk, hogy az Amerikában smashed burger kísérőként ismert burgonyás bucit direkt erre az egy hónapnyi smashed burger kalandra fejlesztették. Mint mondja, nem akartak messziről rendelt, zacskóban érkező bucit tenni a vendégek elé.

Az étlapra 5 különböző szendvics került fel, a legegyszerűbb a sajtburger, de kérhetünk tripla baconost, sok hagymásat, extra marharagusat vagy peppadew (édes-pikáns, fűszeres) paprikásat is. A szószok a megszokottak, és ebben a hónapban krumpliból is csak egy méret lesz. A pop-up hónap célja, hogy sorban állás nélkül minél többen meg tudják kóstolni a burgereket. 

Mi a tripla baconös és a karamellizált hagymás verziót kóstoltuk – egyik szaftosabb, (jó értelemben vett) zsírosabb , mint a másik: két hamisítatlan guilty pleasure szendvics került elénk. A mérete a megszokottnál kicsit kisebb – Jancsa Janitól megtudjuk, hogy ez azért van, mert a smashed burger pogácsának van egy maximális súlya, valahol 60 és 80 gramm között, mivel egy 120 grammos szétnyomott húst már nehéz úgy megfordítani, hogy egyben is maradjon. A kisebb húshoz kisebb buci is jár, de aggodalomra semmi ok, ha horizontálisan nem lehet terjeszkedni, akkor marad a vertikális növekedés, úgyhogy így sem maradunk majd éhen.

A Bamba Marha smashed burgereit a Deák téri egységben kóstolhatjuk meg február 26. és március 24. között.

ELÉRHETŐSÉGEK

Bamba Marha Burger Bár #DEÁK

Címkék