A Thaly Kálmán utcából indultak, és megsorozták a Belső-Ferencvárost remek nápolyi pizzákkal és focacciákkal. Most megnyitott a második egységük – Újbudán.

A Kopaszi-gát melletti BudaPart területén egyre több érdekes gasztronómiai egység nyílik – ott van a MOL-toronyban lévő Virtu, a Zazie, a Ciocolatte, most pedig itt nyitott meg Ferencváros egyik kedvenc pizzázójának, a Salvénak a második egysége. A toronyházak között megbújó pizzázó körbe csupa üveg, így rengeteg természetes fényt kap, ami kifejezetten lélekemelő így tél vége felé. Az új egység közepét egy nagy, közös asztal veszi át, ami egyszerre ad lehetőséget nagyobb társaságoknak, rohanósoknak és szociálisan nyitottaknak is – ide leülhetünk, ha egy igazi olaszos, baráti pizzázás a cél, de akkor is, ha szívesen szóba elegyedünk a mellettünk ülővel.

Ezenkívül természetesen bőven van klasszikus asztal is összebújósoknak vagy kisebb társaságoknak, tavasztól pedig, akárcsak a Thaly Kálmán utcában, itt is lesz terasz. Bár a földrajzi adottságoknak köszönhetően valószínűleg az is egy jó megoldás, ha felkapjuk a forró pizzánkat, és egy pokrócon esszük meg a Duna-parton.

A kínálat is ismerős: az új Salvéban nincs focaccia, van viszont 13 állandó és egy pár havonta cserélődő, szezonális pizzájuk. A kemence ugyanúgy elektromos, az alapanyagok továbbra is Olaszországból jönnek, és a minőség sem változott Ferencváros óta. Itt is találunk remek sajtokból és érlelt húsokból, olajbogyóból álló antipastitálat előételnek, klasszikus és gourmet-pizzákat, különféle salátákat és olyan olasz desszerteket, mint a helyben készült tiramisu, a cannoli vagy a profiterol. Akárcsak a bázison, itt is számíthatunk a kedves, közvetlen kiszolgálásra, a minimálbelsőre és természetesen a hibátlan nápolyi pizzákra is.

ELÉRHETŐSÉGEK

Salve Kopaszi-gát

(Borítókép: Magyar Kitti)

Címkék