Bréking / látnivalók és kultúra

szerkesztés

Lekerült a takarás a Nyugati pályaudvar északnyugati homlokzatáról – Képgaléria

Szerzők

  • We Love Budapest

2023. 07. 28. 12:25

2020 óta zajlik a Nyugati pályaudvar felújítása, amely újabb mérföldkőhöz érkezett, az északnyugati épületrész Teréz körút felőli homlokzatát már bárki megcsodálhatja.

Az idén 146 éves pályaudvar felújítási munkálatainak kivitelezője a Magyar Építő Zrt., melynek keretében több mint 8200 négyzetméteren végeznek műemléki rekonstrukciót. Ennek része a hat homlokzati torony is, melyeket sokáig takaróponyva fedett el a kíváncsi szemek elől, azonban az északnyugati épületrész homlokzatán már fürkészhetjük az újdonságokat a Nyugati tér irányából. A többi tornyon még folyik a munka, ezért ezeken továbbra is fent van még a takarás. Korábban a tetőszerkezet megújítása mellett a Márványcsarnok és a Ceglédi folyosó is megszépült. A MÁV legutóbb februárban adott ki közleményt a felújítás következő lépéseivel kapcsolatban, ezt ide kattintva lehet elolvasni.

Így festett a homlokzat 2016-ban

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

2023 júliusában

Fotó: We Love Budapest

Fotó: We Love Budapest

Fotó: We Love Budapest

Fotó: We Love Budapest

Fotó: We Love Budapest

A délkeleti homlokzat egyelőre még rejtve

Fotó: We Love Budapest

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode