Budapest egyik nem beépített Duna-parti szakasza kedvelt célpont mindenki számára, aki szeretne egy kicsit kiszakadni a belvárosból, és a hullámok zúgására vágyik a fák árnyékában. Egy kellemes séta vagy egy jól átmozgató kajakozás megkoronázása, amikor beülünk a 10. születésnapját ünneplő aHelyre, ahol az élmények nem érnek véget a finom falatoknál.

A Duna kettészeli fővárosunkat, tájékozódási pontnak számít, gyakran sétálunk az alsó rakparton, a folyó szinte nemzeti szimbólumunk. Viszont van egy hely Budapesten, a Duna partján, ami világviszonylatban is különleges, ez pedig a Római-part, hiszen kevés európai nagyváros mondhatja el magáról, hogy a területén a maga természetességében maradt meg a folyópart. A Rómait érdemes felkeresni, ha aktív kikapcsolódásra vágyunk, és ha erre járunk, akkor mindenképpen kell egy hely, vagyis inkább aHely, ahova beülhetünk egy kávéra vagy akár egy ünnepi hangulatú vacsorára.

Három teraszról is megcsodálhatjuk a Dunát

Az aHely nevet viselő étterem és rendezvényhelyszín éppen tíz évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit a Római-parton az igényes vendéglátásra vágyók előtt. Már az épület lokációja, a Duna közvetlen közelsége is hívogató, de a hely kialakítása, berendezése tovább fokozza a természet adta élményt. A dizájn a retró korszak legjavát hívatott megidézni, de talán még ennél is különlegesebb a hatalmas méretű kert, és a három terasz, amin ülve a vendégek gyönyörködhetnek a Dunában és az ott elhaladó hajókban.

A Rattan terasz a folyóval párhuzamosan helyezkedik el, a legjobb választás, ha egy igazán napos helyet keresünk, szinte közvetlenül a part mellett. A Grill terasz a Dunára merőlegesen kapott helyet a kertben; itt található a szabadtéri kemence is, és egy forró nyári napon hűs árnyékot ad. A Duna terasz pedig az épülethez közel kapott helyett, fedett, így akár esőben vagy kicsit borúsabb időben is szuper választás. Bármelyiket is válasszuk, az biztos, hogy mindhárom teraszról csodálatos kilátás nyílik a nyüzsgő főváros falatnyi természetére. 

A séf a közeli piacra megy a friss, hazai zöldségért

A hely ételkínálata részben a retró vonalra épít, de a bisztrókonyha felé is nyitott, a burgerek, grillételek, halak, saláták nagy szerepet kapnak az étlapon. A kínálatból mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt, rendelhetünk tanyasi húslevest gazdagon és kókusztejes lazaclevest korianderrel, citrusokkal, a főételek között pedig olyan fogások teszik élménnyé az étkezést, mint a supreme csirkemell édesburgonyapürével, marinált kucsmagombával és gyöngyhagymával, vagy a kacsamell mandulás burgonyafánkkal és pikáns egresmártással. A hely kínálatának összeállításakor a legkisebbekre is gondoltak, külön gyermekmenü teszi könnyebbé a szülők életét.

A finom ízek szerepe megkérdőjelezhetetlen, de a fenntarthatóság és az etikus étkezés is kiemelt figyelmet kap. A szezonalitás is markánsan jelen van a konyhában, illetve az alapanyagokat igyekeznek környékbeli kistermelőktől beszerezni. Az étlap állandó tétele a Séf ajánlata, a szakács időnként ellátogat a környékbeli piacra, és az ott megvásárolt egészséges, friss alapanyagokból varázsol rendkívül finom ételeket.

De nem csak emiatt érdemes rendszeresen vissza-visszatérni aHely honlapjára, vagy Facebook-oldalára. Időnként szabadtéri malacsütést rendeznek, ezeknek az időpontját előre jelzik a közösségi médiában. A széles italkínálat teszi teljessé az étkezés élményét, a felhozatalban különös hangsúly kerül a kézműves sörökre.

Ideális helyszín esküvőknek és csapatépítő tréningeknek

De nem csupán étkezésre, sörözésre, baráti vagy családi beszélgetésre alkalmas aHely, hanem tökéletes választás nagyobb volumenű rendezvények esetében is. Sokan választják házasságkötésük színteréül a Római-parti gasztrohelyet, a finomabbnál finomabb falatok, a romantikus környezet és a rugalmas, vendégbarát hozzáálláson felül aHelyen hajó és oldtimer autó bérelhető, ezek az esküvői fotókon is kitűnően mutatnak, így igazán egyedi képek készülhetnek a nagy napról. A lagzi az udvaron felállított sátorban is megtartható.

Az esküvők mellett gyakran céges kollégák jókedvű beszélgetésétől hangos a Hely, a csapatépítő tréningek is részét képezik a „repertoárnak”. Ilyen eseményeken különleges hangulatot teremthet a szabadtéri kemencében elkészült ételek fogyasztása.

De ezen felül szinte bármilyen esemény, ünnep helyszínére kiváló választás aHely: teret adnak – a teljesség igénye nélkül – családi rendezvényeknek, születésnapoknak és nagy baráti összejöveteleknek. Alkalmanként élő zene vagy gasztrorendezvények csábítják a Duna és a finom ízek szerelmeseit, a tíz éves jubileumra pedig külön eseményekkel készülnek.

Címkék

Elérhetőségek

aHely 1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 31/a Facebook-oldal Weboldal