A karantén alatt már kóstolhattuk Tóth Szilárd, a SALT Michelin-csillagos séfjének kovászos kenyerét, most megint hazavihetjük a SALT-élményt.

Mikulás előtt egy nappal, december 5-én nyílt meg a SALT étterem péksége a II. kerületben – egyelőre pop-up jelleggel. A Michelin-csillagos étterem nem először ad lehetőséget arra, hogy ne csak a hófehér abroszuk mellett kóstoljuk meg a termékeit – Tóth Szilárd remek kenyerei, a különböző füstölthús-készítmények és a mennyei házi vaj a karantén alatt is elérhetők voltak, innen jött az ötlet, hogy – mivel igény van rá – legyen saját péksége a SALT-nak.

A pékség a Tárogató úton nyílt meg, most még csak pop-up jelleggel, de közben folyamatosan formálódik a belső tér és a kínálat, míg eléri végső formáját. A pékség Szilárd szakmai vezetésével jön létre, a születését pedig az első perctől kezdve végigkísérte Lefkovics Lea, aki general managerként lesz jelen, és aki a SALT cukrászpályájáról lehet ismerős, a polcokon pedig megtaláljuk majd a Babo Bakes cookie-jait is. A pékség természetesen a SALT filozófiáját viszi tovább, az üzletvezetés pedig egy szintén ismerős SALT-os arc, Zsigó Ádám feladata lesz majd.

A klasszikus kovászos kenyerek mellett találunk náluk rozskenyeret, teljes kiőrlésű kenyereket, zabos kenyeret, a péksütemények között pedig lesz tepertős pogácsa, kakaós csiga, croissant és kardamomos bullar is. A pékáru mellett folyamatosan töltik a polcra a Boldizsár Máté által válogatott borokat és a kenyerekhez, péksütikhez illő finomságokat, kiegészítőket is. 

Tóth Szilárd séf nemrég a világ 100 legjobb séfje közé is bekerült, erről bővebben ide kattintva olvashattok.

ELÉRHETŐSÉGEK

Salt Bakery

Címkék