Lassan, de biztosan ráfordulunk az év utolsó hónapjára, decemberre, ami az adventi időszak. A hónap elején, december 6-án a gyerekek örülnek, hogy megjön a Mikulás, aztán három héttel később érkezik a legnagyobb családi ünnep, a karácsony, majd az évet egy jó szilveszteri bulival zárjuk. Ezt az időszakot nemcsak a fényben úszó terek, utak és utcák, hanem a fényekkel felturbózott járművek is fémjelzik.

Mikulástroli

A cukiság netovábbját jelentő járműről egyelőre nincs még hír, de őszintén reméljük, hogy az idei Mikulás sem múlik el nélküle. Az ünnepi dekorációval díszített Mikulástroli tavaly december 5. és január 8. között járt, december 18-ig pedig ezen a járművön gyűjtötték a rászorulóknak szánt ajándékokat.

FÉNYTŰZOLTÓ

Pár éve járja az utakat a II. kerület fényességes járművei között a fénytűzoltó, ami idén december 3-án gördül be a Mechwart ligeti  állomásra. Az adventi jármű 16.20-kor indul útnak, és a Vérhalom tér érintésével a Torockó utcai játszótérre érkezik meg 18 órakor. A menet még három hétvégén át járja majd a II. kerületet, csak a útvonal változik mindig: december 10-én és 23-án a Szabadság utcai játszótér, Szent József utcai játszótér, Adyligeti játszótér, 17-én pedig a Fenyves Park, Zsigmond téri játszótér és Vérhalom téri játszótér útvonalat járja be. December 2-án a Fenyves Parkba, 9-én pedig a Vérhalom téri játszótérre érkezik a tűzoltó egy különleges bábelőadással. Minden további részletet itt lehet megtalálni.

FényHÉV és Mikulás HÉV

Az ünneplésből a HÉV sem maradhat ki! A Batthyány tér és Szentendre közötti szakaszon a H5 előbb december 1-től 3-ig az ünnepi hangulatra való ráhangolódást segíti: a kora esti órákban egy fényfüzérekkel feldíszített, különleges nosztalgia-HÉV-szerelvény közlekedik majd, amire normális díjszabású jeggyel lehet felszállni. December 6-án pedig maga a Mikulás száll HÉV-re, hogy utazzon pár kört az éneklő rénszarvasai társaságában. Közben ajándékokat osztogat, és a HÉV történetét is elmeséli. A Mikulás HÉV-re 3000 Ft-os belépő megváltása esetén lehet felszállni. További információ ezen a linken.

Fényvillamos, Fénybusz és Fényflotta

A BKV Fényflottája december 1-jén lő ki, és egészen január 7-ig közlekedik majd. A villamosok a Hungária kocsiszínből indulnak délután 17 órakor, és mivel a fényes járművek kirajzása különleges látványosságnak ígérkezik, így ezt a helyszínen is megtekinthetjük. A villamosok mellett idén már fényfüzérekkel feldíszített buszok is járják majd Budapest utcáit és útjait. A Fényflotta indulásáról ide kattintva olvashattok bővebben.

(Borítókép: Bódis Krisztián - Budapest Images)

Címkék