Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

Diákbarát, egyszerű, mégis van menőségi faktor – A Simon's HotDog-ot teszteltük

Szokás mondani, hogy egy újszülöttnek minden vicc új. Valahogy ebből a tételből indulhattak ki a Simon's HotDog életre keltésekor. Ezeket a hot dogokat ugyanis ismerjük: a nagy svéd lakberendezési áruházból vagy akár a régebbi bulik utáni burkolásból, netán szintén régebbi fesztiválételként. Kapott egy menőbb körítést, és ez a sztenderd étvágycsillapító most az Október 6. utcában hívogat.

Hosszú elemzésnek itt most nincs helye, kár is volna gasztroesztétáskodni és megmondani a tutit egy olyan, teljesen egyszerű harapnivalóról, mint egy mezítlábas hot dog. Nincs szuperkézműves vadkovászos buci, és vélhetően a virsli sem fair trade, ágyban altatott jószágok húsából készült, ahogy a ketchupot sem a Vezúv lankáiról érkező, nap érlelte paradicsomokból passzírozták lábbal Pompeji lelkes vegán aktivistái. 

A Simon's Burger egy szuper vállalkozás, klassz koncepcióval és még jobb burgerekkel. Amerikai burgerláncok hatására és kvázi mintájára jött létre, és annyira betalálta a fiatalabb korosztály szívét, hogy nekik nem is kérdés, hogy a belvárosban hol fognak találkozni, ha harapnának is valamit. Persze mivel igen finomak a burgerek, a házi sült burgonya és a shake-ek is, más generációkat is megnyert a zöld-fehér gyorsétterem, ami lassan láncnak is mondható, hiszen több üzletük is van már – és ugye itt van nekünk a Simon's HotDog is. 

Felkerekedtünk megnézni, hogy mit tud, mi a szerepe az V. kerület szívében, ahol leginkább bisztrókkal tűzdeltek az utcák, és nem hallunk sok magyar szót. A Simon's HotDog dizájnja szinte teljesen megegyezik burgeres társáéval, azzal a különbséggel, hogy nem neonszendvics figyel a falról és az üvegről, hanem a kiflis-virslis amerikai álom. Vagy valami olyasmi. Az igazi, tényleg útközben fogyasztható street food, ami még mindig óriási darabszámban fogy a Central Parkban és az amerikai meccsek lelátóin is. 

Semmi sincs túlhúzva: 

Semmi sincs túlhúzva: 

bemész, kérsz (2/3/5) annyi hot dogot, amennyit csak szeretnél. A feltétek, mint a hagyma, a relish (lényegében uborkalekvárszósz a szaftosság és a savasság érdekében), a savanyú, a jalapeño paprika és a magunknak adagolható szószok (ketchup, mustár, majonéz), nem kerülnek semmibe, egyedül a meleg sajtszószért kell még rádobnunk egy százast a hot dog árára. Amiből egy darab 490 forintba kerül! Tudunk mondani ennél pénztárcabarátabb, diákbarátabb budapesti street foodot? Nos, nehezen. Lassan egy hipermarketes péksütemény is drágább lesz ennél. 

Persze tényleg kell egy pár darab a teljes jóllakáshoz, egy hot dog nem fogja csillapítani a gyomor korgását. Kettő-három már jobb, de egy nagy étkű ember akár 5 darabot is elfogyaszthat nyugodt szívvel. 5 darab 2350 forintba kerül, 10 darab 4590 forint, és 100 forint a cuki Simon's-os papírdoboz hozzá, amiben praktikusan akár el is vihetjük. A Bazilika padjaihoz, a Duna-partra vagy egyenesen haza. 

Krumpliköret sajnos nincs, chipset lehet vásárolni a hot dogok mellé. És persze a shake-eket, amiket már a Simon's Burgerből is ismerünk. Vaníliás, epres, karamellás, mogyoróvajas... mind szerethető. Mi ezúttal a banánosat kóstoltuk, és ebben sem csalódtunk. Hozza a „jenki” rokonok ízvilágát. 

Szóval így muzsikál a Simon's HotDog, ami nem akar több lenni annál, ami, és a diákok, a sietős fiatalok, a megfáradt városjáró külföldiek is tisztában vannak ezzel. Mi több, szeretik, élik, harapják!

Ja, és ha a boltban lévő Pac-Manen elérjük a 20 000 pontot, 10 hot dogot ajándékba kapunk!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Lost in Balagan with Elysian

Március 6-án a Balagan és Elysian együttműködését követhetjük és kóstolhatjuk végig. A zero waste égisze alatt megszervezett esemény a konyhán „leeső” alapanyagokra épül. Szabó Máté és az Elysian csapata az előző napokban szárít, fermentál, kóstol, hogy a nagy napon, este hét órától átvegyék az irányítást a pultban. Az összetevők között szerepel például füge, gorgonzola, cukkini és kesudió, úgyhogy biztosan különleges ízvilágú koktélokra számíthatunk.

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Neked ajánlott

A