Október 25-én indul podcastünk második évada! Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk podcastsorozatunk első évadára, így hát úgy döntöttünk, elkészítjük nektek a „Pesten innen, Budán túl” második évadát is. A nagyjából félórás részekben ismert nevekkel, érdekes arcokkal beszélgetünk Budapest egy-egy környékéről, de csavartunk egy picit a dolgon, így egy adásban csak egy utcára, térre vagy parkra koncentrálunk. A második évadban 9 epizódot hallgathattok majd meg, melyekben megszólal például Török Ferenc, Cserna-Szabó András, Pataki Ági és az Animal Cannibals tagjai is, miközben beszélgetünk többek között a Népligetről, a Váci utcáról, a Szigony utca változásairól és a Moszkva térről.

Betone Studio segítségével készülő kilenc, nagyjából félórás epizód keretében most különleges hangulatú utcákra, terekre és parkokra koncentrálunk, melyek között lesznek ismertebb és kevésbé ismert helyszínek. Az epizódokban az adott helyszínhez vagy témához kötődő emberekkel, több esetben 

ismert személyekkel beszélgetünk, velük járjuk körbe a történetét, a fejlődését, és igyekszünk jó pár érdekes sztorival, személyes történettel is színesíteni a részeket.

ismert személyekkel beszélgetünk, velük járjuk körbe a történetét, a fejlődését, és igyekszünk jó pár érdekes sztorival, személyes történettel is színesíteni a részeket.

Bardóczi Sándorral beszélgetünk a Népliget történetéről és arról, hogyan lehet újjávarázsolni egy elhanyagolt, rossz hírű parkot, de körbejárjuk a Károlyi-kertet körülölelő Magyar utca egykori luxusbordélyainak titkait is Szekeres Julival. Török Ferenccel felgöngyölítettük a Moszkva tér/Széll Kálmán tér történetét, míg Cserna-Szabó András a Széna térről mesél. 

Pozsonyi út gasztroéletét nem mással, mint Mautner Zsófival járjuk körbe, míg a XIII. kerületi életérzést Hajós Andrással élhetjük át igazán.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb városfejlesztési projektje volt a Corvin-negyed, így az addig hírhedt Szigony utca és Tömő utca környéke teljesen megváltozott, a régi sztorikat az Animal Cannibals tagjaival elevenítjük fel. 

Váci utca egykori hangulatát, a butikokat és a divat alakulását Pataki Ágival vesszük végig, azt pedig, hogy a Falk Miksa utca hogyan vált a galériák negyedévé, Kajdi Csabával járjuk körül. 

A sorozatot a We Love Budapest újságírói – Fürdős Zsanett, Nagy Zsófia és Wágner Gábor – szerkesztik, a műsorvezető pedig továbbra is Morcsányi Elza, akit többek között az Imagine Budapest túráiról is ismerhettek, mint sétavezetőt. A podcast várhatóan október 11-én indul, az új részek mindig szerdán érkeznek majd a Spotifyra és a We Love Budapest YouTube-csatornájára. Ha lemaradtál az első évadról, itt meghallgathatod az egyes részeket.

Címkék