Hogyan képzelünk el egy tökéletes estét? Különleges hangulatú helyen ülünk, egy remek kézműves hamburgert fogyasztunk, koktélokat iszunk, miközben ott dübörögnek a fülünkben a legmenőbb zenék. Jó hír, hogy ehhez az élményhez nem kell messze mennünk, Újbuda frekventált pontján, a Feneketlen-tó partján megújulva, de régi értékeit megtartva vár minket az Este11.

Leülsz, kényelembe helyezed magadat, dallamos és ritmusos zenét hallgatva, miközben elmerülsz egy falatnyi természetben, a naplementében és a tóban: nincs olyan ember a világon, aki ne vágyna arra, hogy így töltse a péntek és szombat estéit. A legjobb az, ha az élményt grillen sercegő finomságok illata és íze teszi teljessé. Ezt kínálja látogatóinak a Feneketlen-tó partján fekvő szórakozókert az Este11. A fiatalok körében kedvelt intézmény megadja mindazt, ami a végigdolgozott vagy végigtanult napok után koronát tesz a hétvégére. Ráadásul a szórakozókert átalakuláson ment át az utóbbi időszakban, így várja régi és új vendégeit, kiemelt célja, hogy Buda legmenőbb szórakozókertje legyen.

Egy pohár itallal a gesztenyefa árnyékában

Az Este11-nek már maga a lokációja is különleges, Újbuda szívében található, könnyen megközelíthető a belváros bármelyik pontjáról, de a helyen mégis megmaradt egy falatnyi természet a nyüzsgő nagyváros közepében. Ez a Feneketlen-tó, mely gazdag növény- és állatvilágnak ad otthont. Az Este11 vendégei velük mind találkozhatnak, ha leülnek, figyelnek és időt fordítanak arra, hogy amatőr természetbúvárként zökkenjenek ki a mindennapokból.

A megújult világítás szintén hozzájárul az egyedi atmoszférához. A törzsközönség által jól ismert gesztenyefa led hangulatvilágítást kapott, az Este11-et bebarangolva további új fénytechnikai elemekre csodálkozhatnak rá a vendégek.

A smokerben készülő fogások füstös illata

Az Este11-et érintő változások egyik sarokköve az étel- és az itallapot érinti. A rendelhető fogások köre megnőtt, a konyha egy faszén tüzelésű sütővel gazdagodott, többek között ezen készül a ház burgere is. A kézműves húspogácsán kívül savanyú uborka, bacon, karamellizált hagyma és cheddar sajt teszi teljessé az ízeket, mellé a kívül roppanós, belül puha hasábburgonya is dukál. 

Az ételkínált itt nem ért véget, szaftos malachús és a legkülönbözőbb BBQ fogások közül lehet válogatni, a Buffalo csirkeszárnyat például szárzellerrel és kéksajtmártással találják. Az Este11 csapata a vegetáriánus vendégekre is gondolt, őket olyan fogásokkal várják, mint csicseriborsó-pogácsával készített burger vagy kecskesajtos saláta. Ez utóbbinál a cseresznyefán füstölt sajtkészítményhez aranymazsola és mézes füge dresszing tartozik. 

A finom fogások mellé kötelezően jár a minőségi italkínálat, az Este11 az új itallapján nagyobb hangsúlyt kapnak a koktélok. A 11 koktélban alapvetően a friss-citrusos ízek dominálnak, köszönhetően a bodzavirágnak és a citromnádnak, de érdemes megkóstolni a már a nevében is különleges Rich Royal vagy a Smoke&Spicy koktélokat is. Az egyliteres adagban kapható házi készítésű sangria pedig baráti társaságok önfeledt beszélgetésének kísérőjeként is kiváló választás lehet.

A gasztrokalandok pedig itt nem érnek véget, júniustól minden vasárnap Steak Sense néven fog futni a prémium street food ételekre fókuszáló esemény, ahol a faszénen készült steak és a házi szószok kapják a főszerepet. 

Hamarosan minden nap várható zenei program

Az Este11 esszenciájához a zene is hozzájárul. Hogy ezt most még magasabb minőségben élvezhessék a látogatók, az eddigiek mellé további négy hangfalból és két mélynyomóból álló hangrendszert vezettek be.

Az aktuális zenei programok miatt érdemes követni az Este11-et a közösségi médiában, a Facebookon és az Instagramon is fent vannak, rendszeresen hírt adnak eseményeikről. A DJ-k csütörtöktől vasárnapig gondoskodnak a hangulatról. A pénteki napokon az elektronikus zene gyökereihez térhetünk vissza, ekkor előkerülnek a jobbnál jobb bakelit lemezek a DJ-k táskáiból, garantálva egy izgalmas stílus- és hangzásvilágot. Az Este11 tervei között szerepel, hogy a hét minden napjának minden estéjén DJ garantálja a legmenőbb zenéket. A közelmúltban olyan nevek álltak a keverőpult mögé, mint Benski & Marwell, Obratka, Ramin Sayyah vagy Lleo.

Május 17-én Danny L, 18-án Tony Varga, 19-én a Vinyl Fridays keretében Waxman fog zenélni, szombaton pedig Lleo ütemei adják meg a hangulatot, június 3-án pedig érkezik a Budai dorbézolás, ahol az Este11 és az Octopus szervezésében egy day time bulin szórakozhatunk.

Az Este11 eseményeiről itt találtok további infókat.

Címkék