A Közlekedési Múzeum fedett helyen fogja tárolni azt a két villamoskocsit, amelyek mostanáig a libegő lábánál lévő, bezárt kemping bejáratát őrizték. A járműmatuzsálemeket a közeljövőben fel is újíthatják.

A libegő lábánál bezárt egykori kemping helyére a közeljövőben parkoló építését tervezik, ezért elszállították az egykori bejárat két őrzőjét, az öreg villamos kocsikat. A két emblematikus jármű azok közé az ezres sorozatú villamos-motorkocsik közé tartozott, amelyeket még 1911-ben szereztek be. 

teljes egészében magyar gyártmányú villamosokat eredetileg favázzal építették, de az ötvenes évek végén acélvázasították őket. A kocsik fénykorukban a legnagyobb forgalmú pályákon közlekedtek és több mint hetven évig voltak használatban. A Budagyöngye és Zugliget között is ilyen villamosok jártak egykor. 

A matuzsálemek a Közlekedési Múzeum gyűjteményébe kerülnek, ahol fedett helyen tárolják őket a teljes felújításig. Reméljük, hogy hamarosan újra régi fényükben találkozhatunk a jelenleg meglehetősen leromlott állapotban lévő járművekkel. 


Forrás: www.vg.huPolinszky Tibor Gyula

Címkék