Kiderült a 2023-as Gourmet Fesztivál témája, ráadásul a tavalyihoz hasonlóan idén sem egy alapanyagra fókuszálnak a szervezők, inkább komplexitásban gondolkoztak. Így a júniusi gasztronómiai seregszemlén az új generáción, a fiatalokon a világ szeme: séfek, szakácsok, cukrászok, baristák, bartenderek mutatkoznak be. Lendületre, forradalmi ötletek megvalósítására és egy teljesen új iskolára számítsunk, berögzült reflexektől mentesen, profin és figyelemre méltóan.

Kíváncsian várjuk a 2023-as Gourmet Fesztivált, ahol a tavalyi „örökség” téma után idén a megújuláson, a fiatal generáción a sor. Szerencsére el vagyunk kényeztetve tehetséges fiatal séfekkel, szakácsokkal, cukrászokkal és az italkultúrában érdekelt szakemberekkel is, akik most az éttermi/cukrászati/báros/kávézós életből kilépnek a fesztivál idejéig. Június 2–4. között nemcsak új technológiákról, éppen begyűrűző trendekről lesz szó a Millenárison, de olyan stílusok is megmutatkoznak majd, amelyek egészen új alapokra helyezhetik a jelen gasztronómiáját. 

Találkozhatunk majd már fiatalon pályaelhagyó tehetségekkel, akik a saját szakmájuk, tanulmányuk után mégis a gasztronómiát választották hivatásnak. Vagy inkább ez a hivatás vonzotta magához őket? 

Velünk lesznek a jelen építői, a jövő reménységei, akik fiatal koruk ellenére már most rengeteg tudást és tapasztalatot gyűjtöttek be, mindezt pedig szívesen megmutatják, továbbadják, és így építik a holnapot. 

Ott lesz például Béres Anett, aki az egyetem után inkább a szívét követte, így lett autodidakta cukrászból a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje, Csillag Richárd, a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának „legizgalmasabb új nyitásaként” emlegetett füredi Vasüzlet szemtelenül fiatal csapatát vezeti, Makai Edina, aki filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt, mielőtt a Michelin-csillagos SALT Budapest séfhelyettese lett. Jelen lesz a már sokszor bizonyított MÁK séfje, Mizsei János, aki tavaly elnyerte a The Michelin Guide „Év Fiatal Séfje” díját, és Tóth Pál, a szegedi Alabárdos merész és ambiciózus séfje, akinek korábban punkzenekara volt, ma pedig már saját szakácskönyvet is jegyez. A fesztivál közönsége találkozhat majd Wossala Rozina vendéglátós–író–műsorvezetővel is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart majd workshopot a tanulni vágyóknak. 

Címkék