Keresés EN

Gasztró

Családias és szívélyes – A csömöri CIAO Pizzában ebédeltünk

Mindig nagy boldogság, amikor minőségi helyekre találunk a városhatáron kívül. A törekvés megvan, és egyre klasszabb éttermek, pizzázók, cukrászdák várják a helyieket és a kirándulókat az agglomerációban is. Csömörön immár másfél éve működik a CIAO, ami hamar belopta magát a vendégek szívébe. Ezen egyáltalán nem csodálkozunk, hiszen otthonos, valódi családi ebédes/vacsorás hely, finom pizzákkal, olasz klasszikusokkal.

We Love Csömör

Csömör szuper hely, technikailag egy zsáktelepülés, vagyis átmenőforgalma nincs, ide célirányosan érkeznek az emberek. Például a lovardákba, a Csömöri-patak forrásvidékére vagy a horgásztóhoz pecázni, kirándulni, piknikezni, a szüreti bálra, a bringafesztiválra. Aktívak a sváb és a szlovák nemzetiségi programok, kulturális események is, a hagyományőrzés is fontos Csömörön, sokat tesz érte a közösség. Adott hát ez a kedves település, ami folyamatosan fejlődik a tradíciók életben tartása mellett, így természetes, hogy kicsit lassabb tempóban, de egyre-másra nyiladoznak az új helyek is. 

A CIAO szíve a fatüzeléses kemence

A CIAO időszámításának egyik legfontosabb dátuma 2021 áprilisához köthető, ugyanis ekkor érkezett meg Szicíliából a kemencéjük. Pontosan egy időben az egyik tulajdonos, Attila kisfiával. Az étterem egy körforgalom közvetlen közelében, a Középhegy felé tartó út mellett található, jó parkolási lehetőségekkel. de akár biciklivel is érkezhetünk pizzázni, pláne melegebb időben, amikor a teraszon is időzhetünk. Már az étteremhez közelítve is érződik az orrot és a szellemet is kényeztető pizzaillat, ez a fatüzeléses kemence egyik nagyon áldásos hozadéka. Belépve a CIAO-ba ez csak fokozódik, és ekkor már látszik a lobogó tűz is, valamint a pizzák előkészítését is megfigyelhetjük, ez természetesen nincs rejtve a vendégek elől. 

Nápolyi stílus, saját megvalósítás

Ádám Attila nem ma kezdte a pizzázást, sok helyen sokféle stílust és iskolát megfigyelhetett, ezért úgy gondolja, a CIAO pizzái nápolyi stílusúak, de az alapreceptúrában vegyíti minden olyan tudását, ami miatt szerinte élményszerű lehet ez a fogás. A puha, felhősebb harapásélmény helyett náluk a tésztának megvan a ropogóssága is. A feltétek sem áztatják el a hosszan kelesztett pizzatésztát. 

marinara, Margherita, pármai sonkás vagy éppen tonhalas alapverziók mellett minden hétre jut egy-egy extra ajánlat pizzából, tésztából és levesből is. Az étlap nincs bő lére eresztve, kellemes egyensúlyi állapot alakult ki, mindenből hozzák a kedvenceket. 

Többször is jártunk náluk, és lettek már pizzakedvenceink is. Az egyik a bufala, ami egyszerűségében nagyszerű, hiszen bivalymozzarella, koktélparadicsom, bazsalikomlevelek és olívaolaj kerül rá. A crudo is jó választás: paradicsomos alap, mozzarella, pármai sonka és friss rukkola dobja fel. Arra is lehetőségünk nyílik, hogy saját preferencia szerint állítsuk össze a vágyott pizzát, hiszen az articsókától a szárított paradicsomig rengeteg ínyencséget tartanak a pizzapultban. 

Amikor a carbonara tényleg carbonara

A CIAO konyhafőnökének temérdek olasz éttermes tapasztalata rengeteget segít abban, hogy a fogásaik eredetiségük miatt lehessenek népszerűek. A carbonara guancialéval (érlelt olasz tokaszalonna) készül, sok parmezán és tojás segítségével, a lasagnét a fatüzeléses kemencében fejezik be, de a saltimbocca is a valódi receptúra alapján készül. Változtatást maximum a modernebb tálalásban láthatunk, de az ízek és a receptek autentikusak. 

Szívvel-lélekkel, olaszul

Attila és Sándor meg persze az egész csapat rendkívül büszke a vendégkörükre. Arra is, hogy aránylag hamar kialakult egy törzskör, akik örömmel kóstolják meg az újdonságokat, és hiába ismerik már jól az állandó étlapot, bármikor szívesen érkeznek egy tésztára, pizzára. A visszajelzésekben mindig szerepel az ízletes ételek mellett az odafigyelő, szívélyes vendéglátás, hogy a csapatot tényleg érdekli a vendégek véleménye, javaslata, abszolút megvan a párbeszéd. Ha a CIAO-ban ajánlást kérünk a pincérünktől, biztosan lesz egy-egy története és javaslata, ha nem tudunk dönteni. Amennyiben bármilyen egyéni kérésünk lenne, azt is könnyedén megoldják, nincs lehetetlen. A tulajdonosok pedig a legtöbbször eleve a házban tartózkodnak, mert jól tudják, hogy fontos a házigazda jelenléte

Csömör és a környék is örülhet, hogy van egy ilyen megbízható étterme, ahová ugyanúgy betérhetünk egy sietős hétfői pizzaebédre, mint ahogy náluk tölthetjük a családi vagy baráti szülinapot is, proseccóval, spritzekkel és klasszikus tésztákkal, pizzával. A zenei aláfestés pedig nem ütött-kopott italo disco lesz, náluk mindig olasz rádió szól, aktuális favoritokkal, hadarós műsorvezetőkkel. Kellemes az olasz szó az ebéd mellé.

Cimkék

Hasonló tartalmak

A hedonizmus titkos receptje – Indítsd pezsgős reggelivel a napot!

?>

Nincs jobb napkezdés, mint egy hosszú, pezsgős reggeli, amit szép környezetben, barátokkal vagy akár egyedül, magunkat megajándékozva tölthetünk.

Csodás illatok, fűszeres ízek és mesés színek – 3+1 libanoni hely borongós napokra

?>

A Baalbekben, a Byblosban és a Mozatában olyan autentikus libanoni fogásokat kóstolhatunk, amelyek feldobják majd a leghidegebb téli napokat is.

Gasztró

5 hely, ahol karácsonyi varázslat vár

?>

5 csodás, ünnepi díszbe öltözött helyszínt mutatunk, ahol igazán átélhetjük a karácsony hangulatát.

Tudjuk, hol állsz sorba jövő héten! – Az év egyik legizgalmasabb ázsiai bisztrója nyitott meg a Hunyadi téren

?>

Cheeseburger spring rolls és mekis almás pite vagányra kalibrálva – a ZEN Eatery az év egyik legjobb ázsiai étterme lett!

Neked ajánlott

A