Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró

Nyúlós sajtok és remek sajtos fogások Budapesten – Raclette, fondue, érlelt sajt és különlegességek sajtimádóknak

Egy sajtrajongónak nincs is szebb látvány, mint az olvadozó tejtermék, ahogy még melegen nyúlik és illatozik egy pizzán, szendvicsben, rántva vagy éppen raclette formájában. Lehet zsíros, könnyedebb, krémes, kemény, hazai és messzi földről érkező extra, a sajtban nem szoktunk csalódni, mindent feldob és finomabbá tesz. A sajtimádók világnapja alkalmából egy sajtgazdag összeállítást készítettünk, delikátokkal, szuper budapesti sajtos fogásokkal.

Sajtüzletek, delikátok

Nyilván a hiperekben is hozzá lehet jutni olykor nemzetközi sajtkínálathoz, de a védőgázas, szeletelt csomagok nem tudják felvenni a versenyt a frissen szelt különleges sajtokkal. Mindegy, hogy svájci gruyère, francia comté vagy spanyol manchego, a Fény utcai piacon (valamint Gödöllőn is) található A Sajtos mindenben tud segíteni. Hasonlóan nagy a választék a nevében is árulkodó Pozsonyi úti Fromage-nál, ahol akár Napóleon kedvenc sajtját, az Époisses de Bourgogne-t is megvásárolhatjuk az érlelt goudák, a füstös parenyicák, a fűszeres pecorinók mellett. 

A II. kerületi Máriaremetei úton vár a Chez Sennerei, az alpesi sajtparadicsom, ahol rengeteg laktózmentes szénatejből készült finomságból válogathatunk. Nagy élmény náluk a kóstolás és a vásárlás is. A Delissimo.deli-ben a helyünk, ha kifejezetten olasz sajtkülönlegességekből vásárolnánk: a bivalymozzarellától a 24 hónapig érlelt parmezánig mindent elhoznak a kedves vevőknek. Betty a Sajtossal mi leginkább a hétvégi Pancsokon szoktunk találkozni: érdemes figyelni a Facebook-lapját, ahol mindig előre láthatjuk, hogy milyen termelői piacon jelenik meg óriási sajtkerekeivel és kedves mosolyával. Bátran kérdezzünk, mondjuk el az ízvilágunkat, és azonnal segít a választásban!

Raclette, fondue

Súlyos műfajok, ami a zsírtartalmat illeti, de a svájciak két csodálatos sajtos tobzódásával nem tud senki sem birokra kelni. Sajnos a közelmúltban bezárt egy kifejezetten az olvadozó raclette sajtra fókuszáló hely, de nem maradtunk teljesen az aromás forró sajt nélkül, a nyár végén megnyitott óbudai Bon Fromage igazi francia életérzést kínál a sajtok mellé, a Raclette by Lili vállalkozás pedig fel-feltűnik a fővárosban. Figyeljük a Facebook-oldalt, és kövessük, hogy épp merre ehetünk a finomságaikból, vagy éppen keressük fel őket privát kéréssel, kitelepüléssel, hiszen az is megoldott a segítségükkel. Ha fondue-estben gondolkodunk, akkor a Pavillon de Paris-ban a helyünk szerdán és vasárnap 17:00-től. Foglaljunk helyet, és felejtsük el a vezetést, mert a finom fondue elég tömény, és jólesik mellé a savasabb fehérbor. 

Szuper sajtos fogások a fővárosból és környékéről

Sok esetben a sajt kiegészítő, katalizátor, de azért bőven ismerünk még olyan fogásokat, amelyek kifejezetten a sajt ölelésében, ízével járnak csúcsra. Ilyen például az amerikaiak sajtos tésztája, a mac and cheese, amit már tökélyre fejlesztettek a Bestiában. Biztosak lehetünk benne, hogy melengető és tartalmas lesz a sok pirult sajttal. Ha szendvics, akkor Tosti, a holland goudás specialitás, amit menet közben, sietve is befalhatunk. Szupersajtos a pilisvörösvári Stube käsespätzle fogása, ami bármelyik hüttés verziót lepipálja, hiszen egyenesen a kemencéből érkezik. Ha igazán jó rántott sajtra vágyakoznánk, akkor vagy a Buja Disznó-k Lallipopját vagy a Paletta bundás sajtját ajánljuk: ezek élményszerűek, nem az ipari, megúszós fajtát képviselik. A cseh hermelínt nemcsak a sörök rajongói szeretik: a pácolt sajtot a Keletben, a Bölcsőben és a Hrabalban is megrendelhetjük. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

Neked ajánlott

A