Ha méltó módon szeretnénk búcsút inteni a nyárnak, akkor írjuk be a naptárba a szeptember 8. és 11. közötti dátumot, ugyanis ekkor 31. alkalommal rendezik meg a Budapest Borfesztivált. A budai vár pompás díszletei között számos újdonsággal, pazar borkínálattal, kulináris kalandokkal és koncertekkel élvezhetjük a pezsgő nyárutót.

A Budavári Palota udvarainak rekonstrukciója újabb szakaszhoz érkezett, így a vendégek ismét birtokba vehetik a Borfesztivál eredeti területét a megújult Halászó gyerekek kútjával, Savoyai terasszal és a Csikós udvarra vezető, újraépített rámpával együtt.

hazai és a nemzetközi borkínálat mellett az itthon forgalmazott champagne-ok szinte teljes szortimentje kóstolható lesz. Idén debütál a Chef Market Gourmet Udvar, ahol a hazai vendéglátás emblematikus éttermeinek séfjei személyes jelenlétük mellett frissen készített és a borkóstolást is jól kiszolgáló ételkülönlegességekkel várnak minket.

Díszvendégként az Egyesült Államokat üdvözölhetjük, Kaliforniából, Washington államból és Oregonból érkeznek fantasztikus borok, melyekhez klasszikus amerikai ételeket is kóstolhatunk. A már megszokott szakmai programok célja továbbra is a borkedvelők tudásának mélyítése könnyed, szórakoztató formában: személyesen is megismerhetjük a VinAgora Nemzetközi Borverseny kevésbé ismert díjazott borászatait, felfedezhetjük a nemzetközi megmérettetéseken kimagaslóan szereplő termékeket, és játékosan tanulhatunk ízekről, illatokról.

A Borfesztivál két színpada több mint 30 produkciót kínál a szórakozni vágyóknak, pop, jazz, blues, gospel, cumbia, funky, sanzon, autentikus népzene is szerepel a kínálatban. Fellép többek között a Tárkány Művek, a Los Orangutanes, Sena Dagadub és a Canarro is.

korábbiaknál nagyobb számú kényelmes ülőhely régi látogatói igényt elégít ki, és az időszakonként már kicsit kényelmetlen zsúfoltság is garantáltan megszűnik majd a konkrét napra váltható belépőjegyek bevezetésével.

A program részleteiről a Borfesztivál weboldalán tájékozódhattok, jegyeket pedig itt tudtok váltani.

Címkék