Szponzorált / gasztró

szerkesztés

Helló, 5 to go – Megnyitotta első budapesti üzletét a más országokban már közkedvelt kávézólánc

Szerzők

  • sponsored WLB

2022. 08. 04. 10:20

Ha Budapesten jó kávét akarunk inni, akkor erre számos lehetőségünk van, azonban ha szükségünk van egy gyors koffeinlöketre, amit menet közben akarunk felhörpinteni, ráadásul egy menő pohárból és jó ár-érték arányban, akkor már szűkülnek az opciók. Most egy új szereplő tűnt fel a piacon: az Európában nagyon sikeres kávézólánc, a 5 to go nemrég nyitotta meg első üzletét a Király utcában. Ha jártunk már Románia valamelyik nagyobb városában, biztos találkoztunk a kávézólánccal, mely ott annyira népszerű, hogy már közel 400 egységgel rendelkezik, és folyamatosan terjeszkedik. Mi most eltöltöttünk egy szuper délutánt a budapesti 5 to go-ban, ahol beleláthattunk egy olyan franchise-hálózat működésébe, mely itthon is remek befektetés lehet, ha valaki egy felkészült csapat segítségével szeretne belevágni saját vállalkozásba.

Életérzés menet közben

Amikor megérkeztünk a nagy melegben a mindig nyüzsgő Király utcába, és minden vágyunk egy frissítő jegeskávé volt, a 5 to go ajtaján belépve rögtön megértettük, hogy miért olyan népszerű a kávézólánc a szomszédos országban. A jeges-karamellás kávénkat pillanatok alatt elkészítette a mosolygós barista, a pult pedig roskadozott a vidám papírpoharaktól és az ínyenc ropogtatnivalóktól. A dizájn barátságos és vibráló, a kedves kiszolgálás, a finom kávék és a színes, pop-art stílusú poharak garantáltan feldobják a napunkat, de nem csak emiatt távozunk tőlük mosolyogva. 

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Az árakon a 5 to go-ban nem kell sokat törnünk a fejünket, nincsenek trükkös összegek vagy átverős, 99-es végű számok, a kommunikáció minden téren tiszta és őszinte, amiért jár a csillagos 5-ös. 500 forintért ihatunk eszpresszót vagy americanót, 700 forint a cappuccino, az árak pedig fixek, akkor is, ha a kávét magában vagy izgalmas szirupokkal ízesítve fogyasztjuk.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

900 forintért kérhetünk egy nagyobb pohár lattét, flat white-ot vagy jegeskávét, 1100 forintért pedig a legnagyobb papírpohárban érkezik az egyszerűen csak Mr. Big névre keresztelt kávé az igazi rajongóknak, de ennyiért ihatunk smoothie-t, milkshake-et vagy jeges matchalattét is. 1300 forintért pedig bőven megreggelizhetünk, amiért egy közepes kávét kapunk, és választhatunk mellé egy finom sütit vagy szendvicset, aszerint, hogy az olasz, az amerikai, a francia vagy az organikus urban breakfast opció mellett döntünk.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Egyedi igények pluszköltség nélkül

A 5 to go-nál természetesen az egyedi igényekre is figyelnek, sőt, ha laktózmentes vagy növényi tejből kérjük bármelyik italt, azért nem számolnak fel pluszösszeget, így rejtett költségeink sem lesznek. A snackkínálatban pedig találunk vega, vegán és gluténmentes opciókat is, valamint a baristák által frissen készített finom szendvicseket is. A környezettudatosság is fontos szerepet játszik a kávézó életében, így a lebomló, sőt ehető szívószál alap, és akár a saját 5 to go termoszunkat is beszerezhetjük az eldobható pohár helyett. Tervben van, hogy a keletkező kávézaccot komposzthoz vagy szépségápolási termékekhez adják majd tovább újrahasznosításra, és a 5 to go-t megtaláljuk az ételpazarlás ellen küzdő Munch rendszerében is.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

A szuper árak, a jó dizájn, a hangulatos ötletek mellett persze a legfontosabb kérdés, hogy milyen a kávé. Ezt gyorsan meg is válaszoljuk: a minőség kiváló. Nem véletlen, ugyanis a felhasznált olasz kávé intenzív, testes, krémes aromájú, egyedi keverék, mely kifejezetten a 5 to go kávézólánc számára készül.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

5 to go – a sikersztori

A 5 to go márka első üzlete 2015-ben tűnt fel a román piacon, néhány év alatt pedig Kelet-Európa legnagyobb kávézólánca lett, és az ország legkeresettebb és legelérhetőbb franchise-hálózatává vált. 2022-ben már közel 400 üzletet nyitottak, jövőre pedig ez a szám akár az 500-at is elérheti, és a nemzetközi piacon is elkezdtek terjeszkedni, így találunk 5 to go üzletet Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Belgiumban is.

Hiszünk üzleti modellünk és márkánk erejében: egyszerű megoldások, letisztult folyamatok, elérhetőség, korrekt ár és az állandó magas minőségre való törekvés jellemzi a 5 to go-t. Kávét, mosolyt, pozitív élményt, különleges hangulatot nyújtunk. A 5 to go egy életérzés, és ezt keresik a fogyasztók szerte a világon – mondta Radu Savopol, a 5 to go társalapítója.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

A 5 to go kávézóláncot Antalffy György hozta be Magyarországra, akinek nem ismeretlen a franchise-rendszer, ugyanis a Demmers Teahouse teaszaküzlet mester-franchise-jogának birtokosa, és maga is két üzlettel rendelkezik Budapesten. A tervek szerint 2023 májusáig öt saját 5 to go kávézó nyílik meg a fővárosban, de a lehetőség az ország egész területén elérhető lesz a leendő franchise-partnerek számára.

Maximálisan hiszek a »to go« üzleti modellben, hiszen ennek a szegmensnek hatalmas növekedési potenciálja van Magyarországon. Számos franchise-t és üzleti modellt elemeztem, és teljes mértékben bízom abban, hogy hazánkban a 5 to go a megfelelő választás a befektetésre hajlandó és sikerre törekvő vállalkozók számára.”

A főbb tényezők, amelyek megkülönböztetik a 5 to go-t bármely más kávézótól, valójában a márkafilozófia részét képezik: a hozzáférhetőség, a to go üzleti modell lényege, a márka megjelenése és hangulata, a kávéspoharaktól a kávézók dekorációjáig, a meleg és barátságos kommunikáció, a barista mosolyától a menő kreatív kampányokig – mondta Antalffy György.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Tehát ha a 5 to go-ban járunk, nemcsak jó kávét ihatunk szuper ár-érték arányban, de akár azon is elgondolkodhatunk, hogy saját vállalkozást indítunk. A nemzetközi háttérrel rendelkező csapat remekül kidolgozott rendszerek mentén segíti a franchise-partnereket, így az is bátran belevághat egy saját kávézó megnyitásába, akinek még nincs tapasztalata a hazai gasztroszcénában. De annak is klassz lehetőség, aki a már meglévő üzletében szeretne egy kis kávézósarkot létrehozni, a 5 to go-nak erre is kidolgozott megoldásai vannak. 

Hasonló tartalmak

Admin mode