Az egyre erősödő suttogást követve a napokban vettük észre, hogy a Kő-hegy lábánál, vadregényes, szűk utcák között egy pici, kiegyezés korabeli sváb présház meséli tovább az 1867-ben elkezdett történetét ételekről, borokról, barátokról, szerelmekről, álmokról...

A mesék igenis bennünk élnek. Lehet, hogy picit szunnyadnak, csendben szövődnek vagy éppen a háttérbe szorítják őket a felnőttes problémáink, de ott vannak velünk, hogy majd a gyermekeinkben, az unokáinkban éljenek tovább. Fogadjátok szeretettel a Csiri napjainkban is íródó történetét.

A budaörsi Ófaluban sétálva könnyen elkap minket az elmúlt korok iránti nosztalgia, a Présház utcában lődörögve ráadásul egy olyan, tündérien felújított, életre kelt „mesebeli házikót” találni, ahol képtelenség úgy megállni, hogy ne térjen be az ember. Belül is tiszta, békét árasztó színvilág, ahol egyszerre érezzük napjaink modernitását és szívódik belénk az elmúlt korok mozgalmas emléke, és ahol úgy száll ránk a teljes nyugalom, hogy közben tisztán érezzük az élettől duzzadó, vastag falak bizsergető lüktetését. Korábban nem voltunk még itt, valahogy mégis hazaérkeztünk.

Ez a környezet, ez az atmoszféra olyan hatalmas előnye a Csirinek, hogy sajnos szinte párját ritkítja, pedig milyen nagyszerű lenne, ha minden településen, minden kerületben legalább egy ilyen ékszerdobozra lelhetnénk, amiből sugárzik a tulajdonosok és az itt dolgozók épület iránt érzett szeretete. A belső tér magáért beszél, a még kialakítás alatt lévő pince elképesztő potenciállal rendelkezik, az emeleti teraszos különterembe pedig gyakorlatilag azonnal beköltöznénk.

Az alapkoncepció az, hogy első körben reggelivel és brunchokkal várják a vendégeket, amik folyamatosan boros rendezvényekkel is kiegészülnek, és igény esetén egész napos nyitvatartás és bővülő konyhai kínálat is elképzelhető majd. A fő erősséget ezek mellett a minőségi céges rendezvényekben és csapatépítőkben látjuk, hiszen remek, kikapcsolódásra, feltöltődésre tökéletesen alkalmas, szeparált környezetben tudunk „elvonulni a világ elől”, legyen szó egy közösségi bruncholásról vagy a budaörsi Szentesi József nadapi borainak megismeréséről.

Az Eggs Benedicttől (baconnal és avokádóval 2400 Ft, lazaccal 3100 Ft) a tépett húsos bagelen (2700 Ft) át a francia bundás kenyérig (kalács, lekvár/Nutella/juharszirup, vaníliafagyi, gyümölcsök – 1900 Ft) és az amerikai palacsintáig (1900 Ft) minden isteni finom, nem is kérdés, hogy ide járnánk reggelizni, ha a környéken laknánk!

A szándékosan csendes nyitást szerintünk egy organikusan növő, minőségi törzsvendégbázis fogja egyre bizsergetőbbé tenni, ez a lokáció már régóta megérdemelt egy ilyen szuper törzshelyet, ahova egyszerűen öröm betérni. Aki nem hiszi, járjon utána!

Címkék

Elérhetőségek

Csiri Budaörs 2040 Budaörs, Présház utca 2. Facebook-oldal Weboldal