A Csodák Palotája joggal nevezhetne a Budapest egyik legszórakoztatóbb létesítménye címre: a tudományos élményközpontban játékosan ismerkedhetünk meg a fizikával, a kémiával, az emberi testtel, sőt még az űrkutatással is. A legjobb pedig az, hogy itt minden kipróbálható, megfogható, elcsavarható vagy épp megmászható, a közel 250 játék, a szabadulószobák, a tudományos show-műsorok és a több érzékszervre ható moziélmények mellett a Richter Gedeon Laborban valódi tudósnak érezhetik magukat kicsik és nagyok egyaránt.

A Csodák Palotájában számos tudományterületet fedezhetünk fel az interaktív játékokon keresztül. Madárként lebeghetünk a felhők felett, hatalmas építőkockákkal játszhatunk, mágneses cipőbe bújhatunk, részt vehetünk egy űrhajós küldetésen, vagy régészek, mérnökök, orvosok bőrébe bújva kalandozhatunk a szabadulószobákban. Az Öveges Színpadon izgalmas bemutatókat láthatunk, ahol nem csak a gyerekek nézik tátott szájjal a látványos kísérleteket, melyek kézzelfoghatóvá teszik a tudományt.

2022 januárjától pedig már bárki magára öltheti a tudósok jellegzetes fehér köpenyét és felcsaphatja a védőszemüveget, ugyanis a Richter Gedeon Labor már nemcsak előre bejelentkezett csoportok számára látogatható, hanem nyitvatartási időben mindannyian elmerülhetünk a kémiai kísérletek világában. A labort az első emelet végében találjuk, de ne csodálkozzunk, ha lassan jutunk el odáig, utunkat különleges csocsókéletnagyságú biliárdfoci és logikai feladványok keresztezik.

Az emeleten beülhetünk az interaktív mozikba, de innen nyílik az Illúziók terme is, ahol beállhatunk akár Picasso vászna elé is, egy látványos labirintusból kell kiutat találnunk, vagy belekóstolhatunk a végtelenség érzésébe a tükörszobában. Ha elértünk Newton almáskertjéig, már jó helyen járunk, itt megpihenhetünk, és elmerülhetünk a gravitáció vonzásában, de érdemes felkerekedni, hogy végül eljussunk a Laborba.

Itt magunkra kaphatjuk a fehér köpenyt és felvehetjük a védőszemüveget, de mielőtt belevetnénk magunkat a kémia világába, még álljunk be a laborpult elé, ahol a szuper fényképfal előtt megörökíthetjük tudóskarrierünk kezdetét.

Ezután nincs más hátra, mint hogy magunkhoz vegyük a kísérletezőkészletet és a laborba lépve önállóan vagy a fehér köpenyes „kollégák” segítségével végrehajtsuk a színes kísérleteket. A pipetták, a kémcsövek és a színváltó folyadékok játékosan vezetik be a gyerekeket a kémia világába, de a felnőtteknek is mókás szórakozás elmerülni a kísérletezésben.

Ahogy a Csopa többi attrakcióját bemutató cikkünkben, itt is azt javasoljuk, hogy minimum fél napot szánjunk rá a látogatásra, de ha tehetjük, akkor tervezzünk egész napos programot. A karszalaggal ugyanis ki-be lehet közlekedni, így akár a délelőtti kísérletezés után kiszaladhatunk egy ebédre, majd visszatérhetünk kipróbálni a többi attrakciót. A Csopa a külföldi vendégeknek is önfeledt szórakozást ígér, ugyanis minden leírás, játék és kísérlet angol nyelven is olvasható.

A látogatás részleteiről és a jegyárakról itt találtok információt.

Címkék