Szponzorált / látnivalók és kultúra

szerkesztés

Pörgés a Laborban – Pipettát a kézbe, köpenyt fel, kísérletezzünk a Csodák Palotájában!

Szerzők

  • Támogatott szerkesztőségi tartalom

2022. 10. 24. 13:44

A Csodák Palotája joggal nevezhetne a Budapest egyik legszórakoztatóbb létesítménye címre: a tudományos élményközpontban játékosan ismerkedhetünk meg a fizikával, a kémiával, az emberi testtel, sőt még az űrkutatással is. A legjobb pedig az, hogy itt minden kipróbálható, megfogható, elcsavarható vagy épp megmászható, a közel 250 játék, a szabadulószobák, a tudományos show-műsorok és a több érzékszervre ható moziélmények mellett a Richter Gedeon Laborban valódi tudósnak érezhetik magukat kicsik és nagyok egyaránt.

A Csodák Palotájában számos tudományterületet fedezhetünk fel az interaktív játékokon keresztül. Madárként lebeghetünk a felhők felett, hatalmas építőkockákkal játszhatunk, mágneses cipőbe bújhatunk, részt vehetünk egy űrhajós küldetésen, vagy régészek, mérnökök, orvosok bőrébe bújva kalandozhatunk a szabadulószobákban. Az Öveges Színpadon izgalmas bemutatókat láthatunk, ahol nem csak a gyerekek nézik tátott szájjal a látványos kísérleteket, melyek kézzelfoghatóvá teszik a tudományt.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

2022 januárjától pedig már bárki magára öltheti a tudósok jellegzetes fehér köpenyét és felcsaphatja a védőszemüveget, ugyanis a Richter Gedeon Labor már nemcsak előre bejelentkezett csoportok számára látogatható, hanem nyitvatartási időben mindannyian elmerülhetünk a kémiai kísérletek világában. A labort az első emelet végében találjuk, de ne csodálkozzunk, ha lassan jutunk el odáig, utunkat különleges csocsókéletnagyságú biliárdfoci és logikai feladványok keresztezik.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Az emeleten beülhetünk az interaktív mozikba, de innen nyílik az Illúziók terme is, ahol beállhatunk akár Picasso vászna elé is, egy látványos labirintusból kell kiutat találnunk, vagy belekóstolhatunk a végtelenség érzésébe a tükörszobában. Ha elértünk Newton almáskertjéig, már jó helyen járunk, itt megpihenhetünk, és elmerülhetünk a gravitáció vonzásában, de érdemes felkerekedni, hogy végül eljussunk a Laborba.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Itt magunkra kaphatjuk a fehér köpenyt és felvehetjük a védőszemüveget, de mielőtt belevetnénk magunkat a kémia világába, még álljunk be a laborpult elé, ahol a szuper fényképfal előtt megörökíthetjük tudóskarrierünk kezdetét.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Ezután nincs más hátra, mint hogy magunkhoz vegyük a kísérletezőkészletet és a laborba lépve önállóan vagy a fehér köpenyes „kollégák” segítségével végrehajtsuk a színes kísérleteket. A pipetták, a kémcsövek és a színváltó folyadékok játékosan vezetik be a gyerekeket a kémia világába, de a felnőtteknek is mókás szórakozás elmerülni a kísérletezésben.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Ahogy a Csopa többi attrakcióját bemutató cikkünkben, itt is azt javasoljuk, hogy minimum fél napot szánjunk rá a látogatásra, de ha tehetjük, akkor tervezzünk egész napos programot. A karszalaggal ugyanis ki-be lehet közlekedni, így akár a délelőtti kísérletezés után kiszaladhatunk egy ebédre, majd visszatérhetünk kipróbálni a többi attrakciót. A Csopa a külföldi vendégeknek is önfeledt szórakozást ígér, ugyanis minden leírás, játék és kísérlet angol nyelven is olvasható.

A látogatás részleteiről és a jegyárakról itt találtok információt.

Hasonló tartalmak

Admin mode