Kreisz Ági és testvére, Kreisz Marcell a szüleikkel együtt alapították meg 5 éve a VI. kerület turistáktól nyüzsgő részén a csomagmegőrzésen alapuló szolgáltatásukat, a Lion’s Lockert, ami mára a főváros egyik legjobb reggeliző- és bruncholóhelyévé nőtte ki magát.

Nem is gondolnánk elsőre, hogy az országimázs szempontjából milyen hatalmas felelőssége van azoknak, akik – és amik – az első vonalban találkoznak a hazánkba érkező turistákkal. Persze ez a reptértől elkezdve a pályaudvarokon és taxisokon át egészen az ellenőrökig igaz, de a vendéglátóhelyek talán mégis különösen nagyot tudnak nyomni a latban.

Ági és Marcell – a szüleikkel együtt – családi vállalkozásként, egy spanyolországi utazás tapasztalataiból táplálkozva indították útjára a belváros szívében a Lions Lockert, ami alapvetően a környék számtalan Airbnb-szállását igénybe vevő külföldi életét könnyíti meg a csomagmegőrző szolgáltatásával. Miért ne lehetne azonban két legyet ütni egy csapásra?! Kiváló, délutánig tartó nemzetközi reggelikínálatukkal, remek kávéikkal és szívből jövő vendéglátásukkal az egyre erősödő brunchozós divathullám előtt már évekkel a külföldiek egyik törzshelyévé váltak. Eljöttünk, kipróbáltuk, és nem is csodálkozunk.

A környéken alig hallani magyar szót, és elsőre bent is csak angol menüvel találkoztunk. Valamint szűnni nem akaró telt házzal, ami az eldugott és állandóan felújítás alatt álló, rövidke Vasvári Pál utcában igencsak szürreális élményként hatott. Elsőre ugyanis simán továbbsétálna az ember az Operaház vagy a Király utca felé sietve, mert nem is gondolná, milyen lüktető és minden érzékszervét abszolút felvillanyozó élményben lesz itt része a belépés után.

Mintha a saját nappalijukban fogadnák a vendégeket. Kizártnak tartjuk, hogy ha valaki idejön lerakni néhány órára a csomagját, akkor ne ragadná magával annyira a remek ízléssel kialakított belső tér hangulata, hogy fogyasztás nélkül távozzon. Aki pedig leül, az nem fog csalódni. Lehet, hogy lassan minden magára valamit is adó környéken van legalább három-négy jó reggeliző-bruncholó, de nem ilyen! Bár az elsődleges célközönség a külföldiek, szerintünk magyarként is törzsvendéggé válik minden betérő.

Csak kóstolgatni szerettünk volna, végül mégis sikerült degeszre ennünk magunkat. A klasszikus angol reggelit (2 tükörtojás, bacon, vékonykolbász, paradicsomos bab, grillezett gomba, grillezett paradicsom, kenyér – 3390 Ft) képtelenek voltunk kihagyni, ahogy a füstölt lazacos Eggs Benedict (2790 Ft, füstölt lazaccal + 900 Ft) is pillanatok alatt eltűnt a tányérunkról.

A kecskesajtos bagelt (2990 Ft) már csak a szemünk kívánta, de hatalmas hiba lett volna kihagyni, és ha már lendületben voltunk, akkor egy fantasztikus French toastot (2290 Ft) is letoltunk utána. Game over, szuper volt minden, ráadásul hagyományos (olasz pörkölésű) és specialty kávé is kapható. A konyha mindennap reggel 8 és délután 3 óra között van nyitva, de kávézgatni, csomagot lerakni este 7-ig tudunk. 

Fantasztikus hely a Lions Locker, barátságos, családias és abszolút európai szintű mind a kínálatát, mind a kialakítását, mind pedig Ági, Marcell és az egész csapat pozitív kisugárzását és belerakott energiáját tekintve. Van mire büszkének lennünk: mi ugyanis ezt nevezzük igazán szívhezszóló országimázsnak!

Címkék

Elérhetőségek

Lion’s Locker 1061 Budapest, Vasvári Pál utca 11. Facebook-oldal Weboldal