5800 tő levendulával és 1400 tő egyéb évelő növénnyel nyílt meg Budapest első levendulaparkja Újpesten, a Szilas-pataknál. Az ingyenesen látogatható kertben sétálóösvények, szelfi- és pihenőpontok, lila padok, fehér ülőkavicsok, pergolák és napelemes térlámpák teszik még szebbé a környezetet.

Több mint 7000 növénnyel, 5800 tő levendulával és 1400 tő évelő növénnyel nyílt meg Budapest első levendulaparkja Újpesten, a Szilas-patak partján, a KRESZ-pályával szemben. Az ingyenesen látogatható kertben sétálóösvények, szelfi- és pihenőpontok, lila padok, fehér ülőkavicsok, pergolák várják a pihenni és a virágokban gyönyörködni vágyókat. A területet este sem zárják be, mivel a napelemes térlámpáknak köszönhetően holdfénynél is szép látványt nyújt és biztonságos is. 

A csodálatos illat és a lila romantika most mindenki számára adott, a terület kutyával és biciklivel is könnyedén látogatható. A kert már most is csodás látványt nyújt, de jövőre még szebb lesz, ha a kihelyezett növények megerősödnek. Az elhullott virágokat is hasznosítani fogják, a tervek szerint ezekből az Újpesti Szociális Foglalkoztató megváltozott munkaképességű dolgozói fognak illatzsákokat készíteni.

Újpesten amúgy nem ez az egyetlen zöldítő kezdeményezés. Esővízgyűjtő és komposztálóprogram keretében összesen hatszáz, különböző típusú esővízgyűjtő, illetve komposztálóládát osztottak szét a helyi lakosságnak, továbbá jövő héten adnak át egy újabb közösségi kertet a kerületben. 

ForrásFacebook

Címkék