A Savoya Park után a budafoki Duna-parton, közvetlenül a Dél-Budai Jég- és Szabadidő Centrum mellett, a játszótér gyönyörűen felújított, modern környezetében találjuk Sajben Csabiék grill-, BBQ- és asadoparadicsomát, a DP BBQ-t. Szmóker, szabadtéri sütés, vega alternatíva, minikoncertek és össznépi mozizások minden héten péntektől vasárnapig a Duna-parton, ahol az étel, az ital és a hangulat is feledhetetlen.

Sajben Csaba DP-je folyamatos résztvevője a barbecue-tematikájú toplistáinknak, de a hétvégi nyitvatartás mellett hétfőtől péntekig gyakran megfordulunk egy jó canottóra a szintén budafoki Hétköznapok pizzériájukban is, amit többek között a testvéréékkel visznek. A DP BBQ azonban már három éve elsődlegesen a szendvicsekben, a burgerekben és a húsokban nagypályás

Csabiék először pecsenyézőt szerettek volna, de a környezet – játszótér, bicikliút, kutyafuttató – nem igazán volt felkészülve erre, mindenki csak hekket és lángost keresett, ezért az első időszakban csak burgerrel és barbecue-szenyákkal indultak, majd az első év második felében elkezdtek malacot is sütni. Ez idénre annyira beérett, hogy már követelik az emberek.

A malac egy patagón sütési technikával (asado) készül: 45 fokos szögben kiterítik a sóval-borssal bekent malacot a parázs fölé, és jó három óránként forgatgatják, összesen kb. 12 órán át sütve így a húst. Amúgy Dél-Amerikában az asado nemcsak egy sütési technika, hanem tradíció, közösségi élmény és egy komplett életérzés is. A sütés nyílt tűzön, parázson vagy grillen történik – amit parrillának neveznek –, vagy a speciális fémből készült kereszten, állványon, eredeti nevén asadoron.

A sütögetés mellett két éve a kínálat állandó része a klasszik burger (15 dkg marhahúspogácsa, cheddar, remoulade, római sali, paradicsom, lila hagyma, baconchips + steakburi – 3450 Ft), örök kedvenc a cigánka bunnal és fehér kimcsivel is (békéscsabai disznótoros, aminek fele kolbászhús, fele máj összekeverve és sertéshálóba töltve – 1650 Ft / db), de szokott lenni még cédrusfán sült lazac, illetve minden hétvégén változó vegetáriánus kínálat, hiszen Csabi október óta a hús mellett már halat sem eszik, így abban éli ki magát, hogy parázsközpontú vegetáriánus barbecue-ajánlatokat álmodik meg hétről hétre. A vendégek közel 70 százaléka törzsvendég, ráadásul nem is a környéken lakik. Szombatonként mozifilmvetítést tartanak, vasárnap pedig DJ-t hívnak, és időnként felküldik közben a malacokat a parázsra. 

Ha már voltatok, akkor tudjátok, miről beszélünk, és valószínűleg visszatérő vendégek vagytok, ha pedig még nem voltatok, akkor tessék menni kipróbálni, mert amellett, hogy Csabiék tényleg jó arcok, itt nagyon jó kaják mellett, tök jó környezetben lehet lazulni a Duna-parton. Szombaton mozi, vasárnap pedig pár fröccs mellett a napsütésben kellemes zenét hallgatunk, amíg megsülnek a húsok a parázson. Mégis mi bajunk történhet?! Csak nem fogy el a vicéhez a szóda...

Címkék

Elérhetőségek

DP BBQ 1221 Budapest, Hajó utca 2. Facebook-oldal