Hétvégén először a budapesti közönségnek mutatkozott be Deli János és Kerekes Sándor kacsás tematikára épülő food truckja, ami kívülről egy sokat látott, indusztriális cirkuszi kocsi, belülről pedig egy tökéletesen ergonomikus és professzionális nagy konyha.

A magyarok szeretik a kacsát – én legalábbis nagyon szeretem.” Ezen felbuzdulva ez volt a kiindulópontja Kerekes Sándornak, a Gléda vendéglő séfjének 8 évvel ezelőtt, ám az Útszéli Kacsa egészen idáig váratott magára, a megvalósítás most elsődlegesen a pandémia kiváltotta reakció volt.

A kiskunhalasi kacsák egy speciális, Törökországban gyártott sütőn forognak egymás mellett, a sütőkolbászt saját recept alapján töltetik meg, a bucit és a kenyeret pedig Szabi a Pék szállítja a húsokhoz. A fröccsökhöz speciális hűtőt építettek az autóba, hogy még véletlenül se lehessen más, mint jéghideg. Az ételek mellé Béres mustból készült fröccs és a pannonhalmi Babarczi Szőlőbirtok olaszrizlingje és kékfrankos rozéja választható.

Tépett kacsaburger (2500 forint), wrap (2200 forint), kacsakolbász (2500 forint), grillkacsa (az egész 3900 forint, a fél 2000 forint) mellett lehet kérni kacsakolbászos lecsót (2500 forint), zárásként pedig laktóz- és gluténmentes madártejet. A grillezett kecskesajtburger (2500 forint) pedig a vegetáriánusoknak nyújt alternatívát.

A DUCK YOU most útra kél, és átmenetileg a Tisza-tavon rak fészket, a tiszafüredi szabadstrand mellett, ahol saját terasszal várja a vendégeket. A tervek szerint tematikus rendezvényeken, esetleg fesztiválokon többször megjelennek újra Budapesten, ősztől pedig végleg visszaköltöznek majd a fővárosba.

Címkék

Elérhetőségek