A húsvét közeledtével hamarosan búcsút intünk a böjti időszaknak, és már most elkezdhetjük tervezni a kulináris élvezetekkel teli ünnepi készülődést. Ha idén szeretnéd igazán egyedivé varázsolni az ünnepi asztalt, akkor a Culinaris ínyencségeivel garantáltan megfűszerezheted a húsvéti lakomát!

Úgy fest, idén otthon töltjük a húsvéti hosszú hétvégét, azonban a Culinaris segítségével igazi körutazást tehetünk az ízek világában! A húsvét sztárja egyértelműen a sonka, mely most változatos formákban és akár a legfinomabb falatokból álló válogatásban érkezhet az asztal közepére, mellé tejszínes tormát és fehérboros dijoni mustárt ajánlunk. A sonka mellett a húsvét elengedhetetlen része a kalács, melyet a tavasz egyik hírnökével, a medvehagymával turbóztak fel a Culinarisnál, de a kínálatban találunk sonkás tormás töltött kalácsot is, melyeknek lehetetlen ellenállni.

Érdemes tanulmányozni a sajtpultot is, ahol igazi kuriózumokat fedezhetünk fel, és ha szeretnénk egy kis csavart vinni az ünnepi menübe, akkor a sajttálak és a fenséges falatokat tartalmazó hidegtálak között is válogathatunk! Természetesen a friss zöldségek sem hiányozhatnak a húsvéti finomságok mellől, legyen szó a ropogós retekről vagy a harsanó póréhagymáról, most ezeket is beszerezhetjük a Culinarisnál! Sőt magyar termelői tulipánt is találunk a boltban, így már azon sem kell törnünk a fejünket, milyen dísz kerüljön az ünnepi asztal közepére.

A húsvéti finomságok tökéletes kísérője lehet egy-egy palack különleges bor: ha magyar borvidéken kalandoznánk, akkor a tokaji Gizella Pince Barát hárslevelűjét vagy a szintén tokaji Balassa Bor Nyulászó furmintját ajánljuk. De érdemes Olaszország felé is kitekinteni: Montalcino régiójának egyik ikonikus pincészetének, a Casanova di Nerinek a borait is megtaláljuk a Culinaris kínálatában. Ha viszont inkább Burgundia felé vennénk az irányt, akkor a Faiveley pincészet palackjai bizonyulnak tökéletes választásnak a húsvéti menü mellé.

Természetesen a húsvét nem lenne az igazi édességek nélkül! A colomba – hagyományos olasz mandulás kuglóf – biztos, hogy az ünnepi asztal éke lesz, mely hasonlít a panettonéhoz, de mazsola helyett kandírozott gyümölcsökkel készítik, sütés előtt galamb formájúra igazítják (nem véletlen, hiszen olaszul a colomba 'galambot' jelent), végezetül cukordarával és mandulával szórják meg. A Culinaris kínálatában nemcsak a különleges kalácsokból, de a húsvéti csokikból sincs hiány, a húsvéti motívumokkal díszített tábláktól a kézzel készített tejcsoki nyulakig és csokitojásokig mindent megtalálunk, de az biztos, hogy a különleges húsvéti origaminyúl nem csak a gyerekeknek fog felhőtlen örömet szerezni!

Játékra fel!

Kövessétek a Culinaris és a We Love Budapest Facebook oldalát, mert hamarosan nyereményjáték indul mindkét oldalon! Dupla eséllyel indul, aki mindkét helyen játszik, mert most egy-egy 10.000 forint értékű Culinaris utalványt sorsolunk ki!

A Culinaris finomságait a webshopon keresztül, személyesen pedig a pesti vagy a budai boltjukban szerezhetitek be. 

Címkék